Lahodný orechovo-banánový dezert

glosterka - fotkaglosterka, 25. novembra 2010

Ďalšia dobrôtka z bieleho tofu. Tentokrát s banánom a samozrejme na nemliečny spôsob. ;-)

15 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
2 ks
z 1/2  ks
1 ks
2-3 PL
100 g
2 PL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Tofu s banánmi dáme do misky a roztlačíme ich vidličkou. Masu vložíme do mixéra pridáme citrónovú šťavu, vanilkový cukor, práškový cukor a všetko rozmixujeme na hladkú hmotu. Nakoniec zľahka vmiešame ešte kokos a orechy. Dobre vymiešame. Ak je citrón kyslejší, môžeme pridať ešte trochu cukru. Vznikne nám tuhšia masa.

  2. 2

    Toto množstvo nám vyjde na 4 porcie ovocných pohárov alebo misiek. Vrch posypeme Grankom. Odložíme na 10 minút do chladničky.

Diskusia k receptu

lucylee
výborné recepty pridávaš, presne také mám rada, ja viem, že ty také papať musíš, ale ja chcem :) ďakujem za inšpirácie....
tatranka
Keď mi banány začinajú mäknúť a nie sú už vzhľadné,robievam podobný koktail ako ty.Mám ho veľmi rada.Len šťavu z citŕona som nepridávala,ale určite to teraz vyskúšam.
glosterka
@lucylee , ďakujem za pochvalu. :-) Ja si takto vymýšľam všelijaké recepty a nahrádzam si mliečne výrobky ako sa len dá. To je dobré, že Ti chutia aj takéto tofu mňamky. Je to zdravé a výživné. Samotné biele tofu je také bez chuti, ale dá sa mu trošku pomôcť. ;-) Ak budem mať zase nejaký nový (vymyslený) receptík, rada ho sem pridám. ;-)
glosterka
@tatranka , banánový koktail je výborný. Aj ja si ho robievam. Nedávam však doň už biele tofu a citrónovú šťavu, ale iba sójové (alebo iné rastlinné mliečko) a podľa chuti si ho trošku dochutím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia