Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené...
Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo
Ide o pomerne jednoduché, rýchle a veľmi chutné predjedlo, výborné aj ako letné pohostenie, ...
Kysnutý osúch na taliansky spôsob
Z mlieka, cukru, soli a droždia urobíme kvások, pridáme vajce, múku a vypracujeme...
Ham & eggs & mozzarella
Nedávno som bola vo Francúzsku a na letisku som si dala niečo, čo sa trocha podobá...
Misa pre inšpiráciu
Poznáte to - ohlási sa návšteva, čo na rýchlo pripraviť? Nič jednoduchšie ako obložená misa...
Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...
Hrachové guľky so syrom
Hrach uvaríme v 1, 5 l vody domäkka. Uvarený scedíme a necháme vychladnúť.
Bryndzový závin so slaninkou
Moja drahá polovička často spomína na koláč jeho detstva - bryndzovňáky, ktoré sa u nich pri...
Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...
Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, ...
Avokádo plnené kuracím šalátom s broskyňou
Robila som ako jednu zo silvestrovských chuťoviek:)
Kysnuté vrkoče na slano
3 v 1 ... z pobytu pred pár rokmi v Srbsku . Recept má široké...
Teľacia pečeň s pivovou omáčkou
Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, ...
Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...
Orechmi plnený syr plesnivec na bylinkovom šaláte
Syr priečne rozrežeme. Do stredu vložíme rozdrvené vlašské orechy a spojíme.
Vinete - baklažánová nátierka
Rumunská verzia tejto balkánskej klasiky. Konečne výborné využitie zaujímavej plodiny, a hlavne jednoduché a rýchle....
Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa
Nie kazdy ma rad kombinaciu masa a ovocia, ale ja to milujem. Dokonca aj moj...
Chlebíčky s kaviárom
Z chleba nakrájame silnejšie plátky do štvorcov bez kôrky. 2 chlebíky spájame maslom vymiešaným s kaviárom (trochu...
Ryžové guľôčky
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, ...
Zapečená cvikla so šampiňonmi, balkánskym syrom a figovým balzamikom
Čerstvú cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky, so šampiňónmi spáchame to isté. Pokvapkáme olivovým olejom...
Pomazánka ze slunečnicových semínek
Tuhle moc dobrou pomazánku jsem kdysi ochutnala v jedné španělsky hovořící zemi a tak mi zachutnala, ...
Mangový šalát
Pôvodný brazílsky recept na šalát z čerstvého zrelého manga so syrom som trochu upravil-menej výrazný žltý syr...
Paprikové vajcia
Skvely tip ako prizdobit napr. studenu misu. Mozno sa niekto inspiruje na nadchadzajuce velkonocne ...
Cuketovo-chlebový koláč
Ďalší do klubu slaných cuketových koláčov. Veľmi jednoduchý, základ tvorí iba chlieb, cuketa a...
Bohatý syrový košíček
Parmezán nastrúhame. Opekáme ho na teplej panvici tak, že z neho, vyformujeme kruh.
Quinoa šalát s ovocím
Sviezi salat do ktoreho mozete pouzit vsetko ovocie, co Vam zahrada dala, alebo podla chute....
Slaninové závitky plnené hlávkovým šalátom
Prehriali nás v tomto upršanom čase. Nápad je zo stránky Florentýny Zatloukalovej Kuchařka pro dceru.
Novoročný Kısır
Po všetkých tých vianočných dobrotách sme na Nový rok zatúžili po niečom ľahkom, ale pritom sviatočnom...
Omáčka z dyne Hokkaido
Všetky suroviny povaríme asi 30 min. , prepasírujeme alebo rozmixujeme. Podávame s obilím.
Domáca becherovičkovičkovica
Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej...
Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom
Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....