Kôprový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
250 ml
1/2 kocky
1 KL
1 KL
50 ml
250 g
3 ks
1 KL
1/2 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme ho nakysnúť. Preosejeme múku, pridáme do nej soľ, cukor, nakysnutý kvások, olej a vypracujeme kysnuté cesto. Necháme ho asi 30 minút odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme a prenesieme na olejom potretý väčší hlbší plech.

  2. 2

    Plnku pripravíme tak, že zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, pretlačíme a pridáme všetky ostatné suroviny.

  3. 3

    Na vyvaľkané cesto nanesieme plnku a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na asi 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia