4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme ho nakysnúť. Preosejeme múku, pridáme do nej soľ, cukor, nakysnutý kvások, olej a vypracujeme kysnuté cesto. Necháme ho asi 30 minút odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme a prenesieme na olejom potretý väčší hlbší plech.
- 2
Plnku pripravíme tak, že zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, pretlačíme a pridáme všetky ostatné suroviny.
- 3
Na vyvaľkané cesto nanesieme plnku a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu