Pečené omeletky so syrom a s bylinkami
Foto: surana
Možnože takéto omeletky poznáte - ja som ich objavila, až keď som prešla na low-carb. Najlepšia na recepte je jeho variabilita - do cestíčka Zobraziť celý popisMožnože takéto omeletky poznáte - ja som ich objavila, až keď som prešla na low-carb. Najlepšia na recepte je jeho variabilita - do cestíčka môžete použiť tvaroh ako ja, ale aj grécky jogurt, kyslú smotanu, ricottu. Strúhaný syr môže byť eidam, gouda, chedar, či mozzarella... Bylinky, aké máte práve poruke. Je to rýchle, jednoduché, a tak dobré, že kým som sa stihla spamätať a urobiť titulnú fotku, boli všetky okrem jednej jedinej preč. Tú vraj nechali pre mňa. Ach, mám veru obetavú rodinu...
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Dva plechy vystelieme papierom.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s tvarohom (príp. kyslou smotanou, ricottou, gréckym jogurtom - ale nie klasickým jogurtom, je príliš riedky). Pridáme nastrúhaný syr (ja som použila vyzretú goudu), podľa chuti (a slanosti syra) posolíme.
- 3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne zapracujeme žĺtkovo-syrovú zmes. Už nešľaháme! Lyžicou robíme na plech omeletky, ktoré posypeme bylinkami. Ak nám vyjde na 2 plechy (mne z tejto dávky vyjde 12 omeletiek), dáme zvyšné cestíčko do chladničky, aby sa sneh neroztiekol.
- 4
Pečieme cca 20 minút, kým nie sú zlatohnedé.
Tiež syrom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je mi ľúto... Je možné že je to pomerom syra, alebo to mohlo byť aj snehom. Ten dodáva objem aj nadýchanosť, musí však byť pevný, aby držal tvar. Pri pridávaní žĺtkovo-syrovej zmesi reba pracovať rýchlo, ale opatrne, aby sa neroztiekol. Hotové cestíčko by malo byť dostatočne husté a pevné, aby z lyžice netieklo.