Cuketa so zeleninou a kozím syrom

Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
Cuketa so zeleninou a kozím syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks, väčšia
200 g
100 g
100 ml
200 g
100 g, mladý
1 KL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Cukety umyjeme a rozkrojíme na polovice. Malou lyžičkou vydlabeme jadro a nasekáme ho na jemné kúsky. Najemno nakrájame aj farebnú papriku a spolu zmiešame s najemno nakrájanou cibuľkou. Pridáme jarnú cibuľku a plníme do cukiet. Ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Kozí syr rozmrvíme na menšie kúsky a poukladáme na plnenú cuketu. V rúre rozohriatej na 200 oC zapekáme, kým kozí syr nie je pekne gratinovaný.

  3. 3

    Podávame s listami mladého zeleru a posypeme sezamom.

Diskusia k receptu

martamm
Výborný receptík, cukinky už čakajú v záhrade, ukladám....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia