Cuketa so zeleninou a kozím syrom
Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukety umyjeme a rozkrojíme na polovice. Malou lyžičkou vydlabeme jadro a nasekáme ho na jemné kúsky. Najemno nakrájame aj farebnú papriku a spolu zmiešame s najemno nakrájanou cibuľkou. Pridáme jarnú cibuľku a plníme do cukiet. Ochutíme soľou a korením.
- 2
Kozí syr rozmrvíme na menšie kúsky a poukladáme na plnenú cuketu. V rúre rozohriatej na 200 oC zapekáme, kým kozí syr nie je pekne gratinovaný.
- 3
Podávame s listami mladého zeleru a posypeme sezamom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu