Pečený syr
Pečený syr

Opečený plnený syr fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 30. novembra 2017
Opečený plnený syr (fotorecept)
Foto: Dvorka

Nepridávam recept, skôr len tip na superrýchlu prípravu syra na večeru, obed alebo pohostenie. Takto pripravený syr veľmi chutný a mne plne nahrádza vyprážaný.

1
porcia
2 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (Sabinovská hrudka)
4 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sabinovskú - kravskú hrudku som nakrájala na hrubšie, asi pol centimetrové plátky. Jednu stranu syra som potrela paprikovou nátierkou, položila plátok šunky a zakryla druhý plátkom syra.

    Opečený plnený syr (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr som uložila na rozohriatu panvicu a pod pokličkou som opiekla z každej strany 2 minútky. Na nie silnom tepelnom zdroji.

    Opečený plnený syr (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Robila som aj syr so samotnou šunkou bez papriky aj s paprikou.

    Opečený plnený syr (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Mala som v plane vyskusat sabinovsku hrudku vyprazanu, ale toto je zdravsia verzia. Necham sa inspirovat a buduci tyzden vyskusam s vlastnou kombinaciou surovin, ktore prave budem mat doma. A dam vediet:)

Pridaj komentár k receptu: