Recept som si skombinoval sám. Jednoduchší už ani zrejme neexistuje.
Postup
-
1
Očistenú tekvicu a zeler pokrájam na kocky asi 0,5 - 1 cm. Kto aké má rád. Dám variť do čistej neochutenej vody. Po uvarení scedím väčšinu vývaru do nádoby. Vyberiem asi polovicu kociek zeleru a odložím. Zvyšok zeleniny po vychladnutí rozmixujem. Počas varenia tekvice upražím dozlatista cibuľu nakrájanú na pásiky (mesiačiky). Do rozmixovanej hmoty podľa uváženia pridám trochu vývaru, osolím, okorením a prípadne pridám trochu polievkového korenia a či sójovej omáčky.
- 2
Hotovú polievku, do ktorej som pridal aj odložené kocky zeleru, dám na oheň na pár minút povariť. Na polievku v tanieri dám navrch opraženú cibuľu s olejom a s chlebom či pečivom zjem. Niekedy zvyknem namiesto čierneho korenia dať uvariť štipľavú papriku a tiež ju rozmixovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je naozaj super