Šľahaná kuracia sekaná

lea123321 - bez fotkylea123321, 22. februára 2018
Šľahaná kuracia sekaná
Foto: lea123321

Zvonku chrumkavá, zvnútra šťavnatá a jemná.

4-6
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g (mleté)
1/2 hrnčeka (môžu sa pomlieť spolu s mäsom)
200 ml
1  ks veľké
3 strúčiky
3 PL
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetke suroviny dáme do misky a vyšľaháme mixérom.

  2. 2

    Masu vložíme do formy (ja mám formu na sekanú z Tesca, netreba ju pred pečením vymazávať a sekaná sa pekne vyklopí). Zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 40-50 minút, potom odkryjeme a zapekáme cca 10 minút, kým vrch nezhnedne, vtedy bude zvonku chrumkavá.

  3. 3

    Podávame podľa chuti (so zemiakovou kašou, do žemle so syrom ...) Určite sa dá zameniť mäso za iné, alebo huby napr. za šampiňóny, olivy, mrkvu, hrášok ... Prípadne vložiť do stredu vajíčko na tvrdo, vrch potrieť horčicou, miesto solamylu použiť strúhanku alebo nejakú múku;) možností je veľa :)

  4. 4

    Recept stojí za vyskúšanie, jednoduché a rýchle jedlo na mnoho spôsobov. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Jednoduchý recept, variabilní jak v dochucení, tak v podávání. Klidně i po studenu, s chlebíkem - vděčné i jako pohoštění.
@Mirop (22.2.2018 10:13)

Určite je možné použiť i inú formu (napr. srnčí chrbát... akú chcete), len by som mozno pre istotu vymazala mastou a vysypsla strúhankou, alebo zabslit sekanú do namazaného alobalu :)
@Lea123321 (22.2.2018 12:39)
Mám malý pekáček z jenského skla, podobného tvaru, úžší a delší, aj s příklopem. Stačí vymazat, když si nejsem jistá, vymažu a vysypu strouhankou. Skutečně jsem v ní dělávala kuřecí sekanou /trochu se rozjíždí a žiadá si "podržení" tvaru/. Ověřené.
Toto určite vyskúšam pri nejakom pohostení. Predpokladám, že je dobrá aj za studená. Na obloženú misu - či ??? Dáš vedieť? Ďakujem, pomôžeš .....

Pridaj komentár k receptu: