Foto: lea123321
Zvonku chrumkavá, zvnútra šťavnatá a jemná.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g (mleté) |
|
1/2 hrnčeka (môžu sa pomlieť spolu s mäsom) |
|
200 ml |
|
1 ks veľké |
|
3 strúčiky |
|
3 PL |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetke suroviny dáme do misky a vyšľaháme mixérom.
- 2
Masu vložíme do formy (ja mám formu na sekanú z Tesca, netreba ju pred pečením vymazávať a sekaná sa pekne vyklopí). Zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 40-50 minút, potom odkryjeme a zapekáme cca 10 minút, kým vrch nezhnedne, vtedy bude zvonku chrumkavá.
- 3
Podávame podľa chuti (so zemiakovou kašou, do žemle so syrom ...) Určite sa dá zameniť mäso za iné, alebo huby napr. za šampiňóny, olivy, mrkvu, hrášok ... Prípadne vložiť do stredu vajíčko na tvrdo, vrch potrieť horčicou, miesto solamylu použiť strúhanku alebo nejakú múku;) možností je veľa :)
- 4
Recept stojí za vyskúšanie, jednoduché a rýchle jedlo na mnoho spôsobov. Prajem dobrú chuť :)
Tiež fašírka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite je možné použiť i inú formu (napr. srnčí chrbát... akú chcete), len by som mozno pre istotu vymazala mastou a vysypsla strúhankou, alebo zabslit sekanú do namazaného alobalu :)
Mám malý pekáček z jenského skla, podobného tvaru, úžší a delší, aj s příklopem. Stačí vymazat, když si nejsem jistá, vymažu a vysypu strouhankou. Skutečně jsem v ní dělávala kuřecí sekanou /trochu se rozjíždí a žiadá si "podržení" tvaru/. Ověřené.
Je chutná aj za studena, nie je vôbec suchá :) (my sme ju naposledy jedli s maslovými mäkkými houskami a syrom, je to veľmi ,,prispôsobivý´´ recept :)