Foto: mariaklara
Doteraz som ho robila bez zemiakov, tento zo zemiakmi sa mi páči viac. Je to vlastne ten istý chlebík, ktorý tu už mám. Tento Zobraziť celý popisDoteraz som ho robila bez zemiakov, tento zo zemiakmi sa mi páči viac. Je to vlastne ten istý chlebík, ktorý tu už mám. Tento je s väčšou hmotnosťou.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 - 150 g stredne veľký ( uvarený v šupke ) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 - 3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
4 - 5 PL |
|
1 KL ( kopcovitá lyž. ) |
|
495 ( 525 ) ml teplá |
|
375 g |
|
375 g lídl- ová |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Všetko postupne v poradí ako som písala dávame do nádoby.
-
3
Teraz teplú vodu. Tu vidíte, že mám dvojaké množstvo vody, to preto, že keď robím zo slnečnicového vrecka chleba, tam ide menej vody a keď zo sedliackeho vrecka, tak tam ide trochu viac vody. Ale tú hustotu cesta mám už akosi v oku, prišla som na to postupom času.
-
4
Potom múku a kvasnice s PDP.
-
5
Nastavíme si príslušný program.Tu som použila program č. 2. ( trval 158 min. )
-
6
Po zaznení signálu chlebík hneď otvoríme.
-
7
Vyberieme a vyklopíme na mriežku. Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť
-
8
Hotový chlebík mal 1200 g .
a ked sa vychladí nachystám do pekárničky všetko čo je potrebné a
skúsim upiecť aj ja taký chlieb, ináč manžel už dlhšie žiada aby som
upiekla chlieb so zemiakom. Zemiak pretlačiť či postrúhať?
@an3da ,kľudne môžeš postrúhať aj surový.
som bola normálne rada že som ho potešila. My pekárničku máme asi
dva roky a tiež žiadny chlieb nekupujem, všetci domáci radšej zjedia
aj dva-tri dňový domáci chlieb ako ten z obchodu.