Chrumkavá špargľa s parmezánom fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 5. júna 2011
15 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
1/4 hrnčeka strúhaný
1/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle, ale použiť môžeme celú. Do misy nastrúhame parmezán. K nastrúhanému parmezánu pridáme strúhanku, zomelieme čierne korenie a pridáme soľ. Ja som použila sušené bylinky a kryštáliky soli v mlynčeku. Všetko premiešame.

    Chrumkavá špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vaječný bielok vidličkou rozmiešame. Špargľu namočíme v bielku

    Chrumkavá špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a hneď preložíme do misy s parmezánom a strúhankou. Obalíme.

    Chrumkavá špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ukladáme na mriežku alebo plech vystlaný papierom na pečenie.

    Chrumkavá špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pri 220 °C pečieme cca 15 minút. Inšpirované receptom zo stránky http://www.howsweeteats.com/

    Chrumkavá špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

delina
prave som dojedla spargle... a kedze mi zostalo trochu parmezanovej zmesy a bola som "lakoma" ju vyhodit, tak som obalila este kolieska cukiny... cele to bolo mnaaaaam...
juliuss
Bolo to vyborne. Dnes som to skusila a rychlo to zmizlo z tanierov. Dakujem za chutny recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia