Šalát Babylónia

nonna - fotkanonna, 23. marca 2012
Šalát Babylónia
Foto: nonna

Túto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som vynechala, cítila by som "chýbanie" niečoho. Keďže je Zobraziť celý popisTúto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som vynechala, cítila by som "chýbanie" niečoho. Keďže je tam spústa rôznej zeleniny a vždy by sa ešte dajaká našla na dohodenie, čo si aj sami, milí Varecháči, môžte uskutočniť podľa ľubovôle, inšpirovala som sa pre názov mestom Babylon. Samozrejme variácie a kombinácie v dochucovaní koreninami sú tiež nekonečné, takže si môžte prispôsobiť podľa individuálnych chúťok.

1
porcia
21 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 stredne veľká
1  väčšia
1  malá
1/2  malá
1  strúčik veľký
1/2 stredne veľký
1  - väčší list
1  - väčší list
kúsok
kúsok
kúsok
kúsok
kúsok alebo iná reďkev
kúsok
kúsok
kúsok
kúsok - zelená časť
1 PL
1 PL
podľa chuti
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno, opatrne posolíme. Rajčinu, papriku, kyslú uhorku a cesnak tiež na malé kúsky.

  2. 2

    Karfiol a brokolicu rozoberieme na malé ružičky, ostatnú zeleninu pokrájame na malé kúsky.

  3. 3

    Zeleninu z bodu 2 dáme prevariť na 7 minút a zlejeme.

  4. 4

    K tejto uvarenej zelenine pridáme surovú a dobre spolu premiešame.

  5. 5

    ´Polejeme sójovou omáčkou, polievkovým korením a citrónovou šťavou.

  6. 6

    Okoreníáme ostatnými koreniami a opäť dobre premiešame.

  7. 7

    Môžme podávať ihneď alebo necháme odstáť v chladničke jeden až tri dni. / Ja osobne ho konzumujem až na siedmi deň/.

Diskusia k receptu

evilauri
Vsetka mozna zeleninka, ja mam taketo salaty velmi rada, ukladam :-)
nonna
Veru, je to zeleninové miši-maši. Dík za uznanie a želám k nemu tú najlepšiu chuť!
evanaaa
Ako vidím, veľa vitamínov pokope, ale ja by som tú zeleninu mala aspoň na tri-štyri druhy šalátov. Ale nedávala by som žiadne tie koreniny - spolievkové, gyros, sójovú omáčku, atď., je to príliš veľa odlišných a rušivých chutí, no keďže som to nechutnala, tak nemôžem veľmi hovoriť, aké je to a hlavne, že ti to chutí.
nonna
Korenín sa dá dať aj menej, chuť zeleniny je cítiť a potom, mám rada dosť korenisté jedlá, takže jeden takýto recepis ne šalát nie je hriechom. Navyše vždy lepšie, ako keď čítam o dressingoch na šalát z majonézy a ešte k tomu s olivovým olejom....Tak toto ja rozhodne neznesiem. Je to šalát Babylónia, s veľa druhmi zeleniny, keď sa prepoja, je vynikajúci, aspoň pre mňa určite. Každý si však môže urobiť podľa svojich osobitých chúťok. Dík za komentár a veľa príjemných chutí!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia