Foto: nonna
Túto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som vynechala, cítila by som "chýbanie" niečoho. Keďže je Zobraziť celý popisTúto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som vynechala, cítila by som "chýbanie" niečoho. Keďže je tam spústa rôznej zeleniny a vždy by sa ešte dajaká našla na dohodenie, čo si aj sami, milí Varecháči, môžte uskutočniť podľa ľubovôle, inšpirovala som sa pre názov mestom Babylon. Samozrejme variácie a kombinácie v dochucovaní koreninami sú tiež nekonečné, takže si môžte prispôsobiť podľa individuálnych chúťok.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 stredne veľká |
|
1 väčšia |
|
1 malá |
|
1/2 malá |
|
1 strúčik veľký |
|
1/2 stredne veľký |
|
1 - väčší list |
|
1 - väčší list |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
kúsok alebo iná reďkev |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
kúsok - zelená časť |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno, opatrne posolíme. Rajčinu, papriku, kyslú uhorku a cesnak tiež na malé kúsky.
- 2
Karfiol a brokolicu rozoberieme na malé ružičky, ostatnú zeleninu pokrájame na malé kúsky.
- 3
Zeleninu z bodu 2 dáme prevariť na 7 minút a zlejeme.
- 4
K tejto uvarenej zelenine pridáme surovú a dobre spolu premiešame.
- 5
´Polejeme sójovou omáčkou, polievkovým korením a citrónovou šťavou.
- 6
Okoreníáme ostatnými koreniami a opäť dobre premiešame.
- 7
Môžme podávať ihneď alebo necháme odstáť v chladničke jeden až tri dni. / Ja osobne ho konzumujem až na siedmi deň/.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu