Šalát z ružičkového kelu fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 21. októbra 2015
Šalát z ružičkového kelu (fotorecept)
Foto: kecemis

Jednoduchy a rychly salat vhodny ako priloha.

10-12
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

8 hrnček
200 ml
50 ml
60 ml
2 PL
3 ČL
1/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Ruzickovy kel som umyl zrucikoval a rozkrpjil na polovicu, pripadne na stvrtky, ak bol vacsi. Dal som ho do food procesoru.

    Šalát z ružičkového kelu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a posekal na drobno.

    Šalát z ružičkového kelu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vacsej miske som zmiesal majonezu, smotanu, chren, mlieko, citronovu stavu, med a sol a korenie. Potom som primiesal nasekany ruzickovy kel. Dal som na hodinu postat do chladnicky.

    Šalát z ružičkového kelu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    My sme mali k tomu vyprazany tofu, ale hodi sa takisto k masu, alebo len tak. Ja som si k tomu na vrch pridal samozrejme feferonkovu zmes.

    Šalát z ružičkového kelu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

neposed
tak to som este nejedla, vyzera to dobre. Prave caka kel na svoju premieru v chladnicke. Aj mne by to chutilo stiplave! Recept sa mi paci, mas mojich 5*.
kukulienka71
a máš aj mojich 5*:-) asi mi čítaš myšlienky, predvčerom som kúpila ružičkový kel a ešte som nevedela, ako ho pripravím...
jozka2
Zaujimavy salat,este som o takom nepocula,ale ruzickovy kel je kapustova zelina takze urcite musi byt dobry,trochu vyrazny,ale jeho chut zmierni chren.Zaiste stoji za vyskusanie.
sracz
Rád rytierov, milovníkov a ctiteľov kelu sa vďaka Tebe @kecenis z CA, rozrástol o ďalšiu osobnosť! Pretože ich nárast je realizovaný "teóriou náhodných čísiel", Ty si obsadil kreslo # 000180! Kel vo všeobecnosti a ružičkový extra zvlášť obľubujem a určite aj Tvoj 5* variant ochutnáme aj my "južania" z Des Moines Iowa!!!
bembo
keďže mám veľmi rád ružičkový kel,a šalát neobsahue paradajke,rád vyskúšam.už je v KK
kukulienka71
zvykla som si na chuť vareného kelu, toto je niečo úplne iné. Veľmi sa mi páči aj tento tvoj šalát, všetko je tam dobre nakombinované ešte aj vyprážané tofu k tomu:-) Mňa to ale nezasýti, inokedy si pridám aj varené zemiaky, teraz len narýchlo rožkom som zajedala:-) Ďakujem za ďalší skvelý recept


venusa
Nepomôžem si, cítim v ruzickovom horkosť. Ako sa jej zbaviť?
kecemis
Dakujem za pristavenie sa. @kukulienka ty nikdy nesklames svojou promtnostou a chutnymi fotkami. Dakujem.
Pozdravujem rodakov do teplych krajin a tesima ze vyskusate moju skromnnu pochutinu.
@venusa skus ten kel trosku obvarit, snad to pomoze k tvojej spokojnosti.
kecemis
@venusa zabudol som pripomenut, ale to urcite vies. Obvar ho v slanej vode a pridaj lyzicku cukru.
kecemis
@venusa zabudol som pripomenut, ale to urcite vies. Obvar ho v slanej vode a pridaj lyzicku cukru.
alena45
úroda ružičkového kelu sa ukazuje veľmi dobrá, stojí za to vyskúšať takéto niečo iné.
bebam
Minulý rok sme boli cez vianočné sviatky u syna v Írsku, predávali tam počas tohto obdobia metráky ružičkového kelu; my sme ho pripravili takto: ružičky sme uvarili v slano-sladkej vode do polomäkka, potom sme ich opražili na masle a pridali nakrájanú mierne opraženú prerastenú slaninku (takú majú len v Írsku, na Slovensku prošuto)zmiešali a ešte teplé posypali parmezánom.
Ale aj tento recept môže byť fajn vyskúšam.
kukulienka71
Vďaka, že si ma naučil jesť surový kel, @kecemis :-) teraz som tento skvelý šalát robila z hlávkového kelu k pohánkovým kroketkám. Bola to výborná voľba;-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia