Mäsová paštéta na hriankach

Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 6. augusta 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Mäsová paštéta na hriankachFoto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

100 g
100 g
100 g (alebo kačacie mäso)
1 ks
10 ml
100 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Na cibuľovom základe orestujeme všetky tri druhy mäsa. Mäso musí byť nakrájané na malé časti, aby sa rýchlejšie uvarilo. Keď je mäso mäkké, zalejeme ho červeným vínom a necháme ho poriadne vyvariť. Ochutíme soľou, korením, pol strúčikom cesnaku a všetko ešte povaríme.

  2. 2

    Rozvarenú zmes rozmixujeme mixérom alebo prepasírujeme cez husté sito. Necháme všetko poriadne vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutú paštétu podávame na cesnakových hriankach. Tie urobíme na panvičke alebo v hriankovači.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist