Mäsová paštéta
Mäsová paštéta

Mäsová paštéta na hriankach

Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 6. augusta 2019
Mäsová paštéta na hriankach
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

100 g
100 g
100 g (alebo kačacie mäso)
1 ks
10 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Na cibuľovom základe orestujeme všetky tri druhy mäsa. Mäso musí byť nakrájané na malé časti, aby sa rýchlejšie uvarilo. Keď je mäso mäkké, zalejeme ho červeným vínom a necháme ho poriadne vyvariť. Ochutíme soľou, korením, pol strúčikom cesnaku a všetko ešte povaríme.

  2. 2

    Rozvarenú zmes rozmixujeme mixérom alebo prepasírujeme cez husté sito. Necháme všetko poriadne vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutú paštétu podávame na cesnakových hriankach. Tie urobíme na panvičke alebo v hriankovači.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia