Zapečený plnený balkánsky syr a kapia fotorecept
Foto: begonia2
Tento recept mám veľmi rada. Je to jednoduché a rýchle.
porcie
príprava
na 190 °C °C
Suroviny
600 g (3 kusy) |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
3 ks čerstvá |
|
1 PL posekaný čerstvý |
|
na potretie plechu |
|
na posypanie plechu |
|
Postup
-
1
Syr vytiahneme opatrne z obalu, tak aby sme ho nepolámali. Prerežeme na polovicu. Z jednej polovice vyrežeme obdĺžnikový otvor ostrým nožom. Pozor nepolámať. A vyrezanú polovicu položíme na druhu plnú polovicu. Výrez požijeme do plnky.
-
2
V nádobe strúhame eidam a výrez zo syra. Pridáme vajcia, smotanu a kôpor. (Ak nemáme kôpor môžme použiť petržlenovú vňať.) Nesolíme, syry sú dosť slané. Všetko premiešame.
-
3
Plníme výrez na syre. Na kapii vyrežeme otvor na veľkosť kávovej lyžičky a vyberieme jadrovník. Cez otvor naplníme lyžičkou papriku. Plech máme potretý olejom a slabo posypaný strúhankou a na to ukladáme syr a papriku. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C na 30 - 35 minút. Podla rúry ako pečie.
-
4
Po tejto dobe je to pekné upečené, voňavé a moc chutné.
mate ho aj vy? ak sa smiem spytat v ktorom prevedeni? ja zboznujem taketo zapekane veci. zeleninu asi najviac v spojeni s dobrym syrom je to skvele jedlo