Pečený plnený syr
Pečený plnený syr

Zapečený plnený balkánsky syr a kapia fotorecept

begonia2 - fotkabegonia2, 2. decembra 2017
Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept)
Foto: begonia2

Tento recept mám veľmi rada. Je to jednoduché a rýchle.

3
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 190 °C °C

Suroviny

600 g (3 kusy)
100 g
100 g
2 ks
3 ks čerstvá
1 PL posekaný čerstvý
 na potretie plechu
 na posypanie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr vytiahneme opatrne z obalu, tak aby sme ho nepolámali. Prerežeme na polovicu. Z jednej polovice vyrežeme obdĺžnikový otvor ostrým nožom. Pozor nepolámať. A vyrezanú polovicu položíme na druhu plnú polovicu. Výrez požijeme do plnky.

    Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V nádobe strúhame eidam a výrez zo syra. Pridáme vajcia, smotanu a kôpor. (Ak nemáme kôpor môžme použiť petržlenovú vňať.) Nesolíme, syry sú dosť slané. Všetko premiešame.

    Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plníme výrez na syre. Na kapii vyrežeme otvor na veľkosť kávovej lyžičky a vyberieme jadrovník. Cez otvor naplníme lyžičkou papriku. Plech máme potretý olejom a slabo posypaný strúhankou a na to ukladáme syr a papriku. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C na 30 - 35 minút. Podla rúry ako pečie.

    Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po tejto dobe je to pekné upečené, voňavé a moc chutné.

    Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Niečo také robievame pravidelne vo vajíčku len sme zatiaľ neskúšali ten balkánsky syr. Ale znie to zaujímavo a trocha inak ako ten náš recept, takže pri najbližšej príležitosti vyskúšam.
ukladám. Balkánsky syr - pečený v pergamene som jedla (kedysi dávno) v Bulharsku. Tuším bol trošičku posypaný sladkou paprikou. Veľmi chutný recept.

Pridaj komentár k receptu: