prazdny

Žemľovka trochu ináč

Bezmäsité jedlá

Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som...

prazdny

Zajac plnený šalviou a hríbmi

Hlavné jedlá

Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

prazdny

Paradajkovo-salámové rizoto s chili

Bravčové mäso

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

prazdny

Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou

Kuracie mäso

Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy...

prazdny

Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka

Bezmäsité jedlá

Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......

prazdny

Treska s mandľami a so zemiakovou kašou

Hlavné jedlá

Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.

prazdny

Voňavý balíček s koreninovým maslom

Bezmäsité jedlá

Cukety umyjeme, očistíme a nakrájame na asi 1, 5 cm hrubé kolieska. Paradajky umyjeme a...

prazdny

Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

prazdny

Baklažán dusený v miso omáčke

Bezmäsité jedlá

Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

prazdny

Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Jedna z najchutnejších polievok akú poznám. Túto polievku varí moja mama už od môjho detstva....

prazdny

Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom

Bravčové mäso

Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...

prazdny

Fašírky z oranžovej tekvice

Bezmäsité jedlá

Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

prazdny

Špaldové špagety s lososom

Cestoviny

Toto jedlo vzniklo pri mojej kreatívnej schopnosti vymýšľať nové recepty :-) či obnoviť staré , z...

prazdny

Kuracie mäsko s kapustou a hubami

Kuracie mäso

Experiment, ktorý náhodou chutil.

prazdny

Rezance s hubami

Bezmäsité jedlá

Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

prazdny

Kuro-hus podľa maminy

Kuracie mäso

jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko. žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky....

prazdny

Zapekaná kačica

Hlavné jedlá

Očistenú kačicu osolíme. Dáme ju na rozohriatu masť a zo všetkých strán opečieme. V hrnci...

prazdny

Morské ryby v keli

Hlavné jedlá

Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno...

prazdny

Lososové rizoto

Hlavné jedlá

Ak vám zostala ryža z predchádzajúceho obeda, alebo len jedna porcia lososa a neviete ako nakŕmiť...

prazdny

Kaprie guličky

Obed

Z názvu je zrejmé, že ide o rybacie mäso - kapra. Je vhodné ako hlavné...

prazdny

Treska so zeleninou

Hlavné jedlá

Vyskúšajte túto bielu rybu v kombinácií so zeleninou a skvelou chuťou Podravka Ajvaru. Určite si ju...

prazdny

Bylinkové tofu v olivovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...

prazdny

Špargľa vo fašírke a v šunke

Bravčové mäso

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

prazdny

Špargľou plnený quiche

Večera

Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

prazdny

Zapekaná cestovina

Dezerty

Dáme si predvariť karfiol a cestovinu. Ja som použila malé vrtuľky. Keď to máme predvarené dáme si...

prazdny

Brokolicový koláč z cestovín

Bravčové mäso

Kolienka uvaríme v osolenej vode. Vymastíme si tortovú formu s priemerom 26 cm. Dno...

prazdny

Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou

Hovädzie mäso

Veľmi jednoduché na prípravu a skvelé na ten posledný deň pred nákupom na spotrebovanie akejkoľvek zeleniny....

prazdny

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Hlavné jedlá

Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

prazdny

Diabolský studený bôčik

Bravčové mäso

Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...

prazdny

Tajuplné alobalíčky

Bravčové mäso

V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...

prazdny

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom

Hlavné jedlá

Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

prazdny

Domáca plnená podbrušinka na panvici

Bravčové mäso

Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...