Kuracie stehná na cesnaku

jozostruhar - fotkajozostruhar, 23. augusta 2012

Šikovný receptík pre gazdiné , ktoré majú radi varenie a pečenie v jednom hrnci tak ako ja-netreba umývať veľa riadu.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
cca8 ks
4 strúčiky
1 ks
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme ,osušíme a rozrežeme cez klb.Do každej s porcií vložíme polovičku strúčika cesnaku pod kožu , osolíme ,okoreníme a dáme piecť do rúry na vymastenom pekáči. Kým sa pečú ,ošúpeme si zemiaky a prekrojíme na krížalky.Citron umyjeme v teplej vode a polovicu nakrájame na plátky.Do misky vytlačíme šťavu z druhej polovice citrona ,zmiešame s horčicou ,asi štyrmi lyžicami oleja ,tymiánom ,solou a k tejto marináde pridáme zemiaky.Poriadne ich v nej vykúpeme aby boli celé obalené .Keď sú stehná na polovicu upečené ,vložíme medzi ne zemiaky i s plátkami citrona a dopekáme až kým nie sú hotové.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia