
Steak so špenátovým šalátom
Šalát zo špenátových listov, jablka, šalotky a zálievkou z citróna, sójovej omáčky, cukru...

Pohánkové palacinky
Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a urobiť palacinky z pohánkovej múky?

Polievka z pečených paradajok a paprík
Dajte si tú prácu a najskôr zeleninu upečte v rúre na plechu, až potom ju rozmixujte...

Divina s kokosovou omáčkou
Výborná a „exotická“ divina. Recept som objavila sama a teda neľutujem, že som to skúsila,...

Kórejské tofu s jazmínovou ryžou
Hľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni?...

Rýchla pizza z chlebových placiek
Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.

Paprikáš zo sumca z Matúšovej zeme
Kuchyňa časti južného Slovenska, ktorej kedysi vládol Matúš Čák Trenčiansky je inšpirovaná aj tradičnou maďarskou kuchyňou....

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom
Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom
Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte....

Rizoto s jahodami a vínom cava
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané...

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

Sójový guláš so zeleninou
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok....

Tradičný peruánsky recept tacu tacu
Tacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne....

Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo....

Poke bowl s tofu
Ryžu umyjeme pod studenou vodou kým nie je voda čistá a dáme ju do hrnca s vodou...

Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami
Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak....

Fazuľka s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak sa dá použiť aj inak ako na pesto, omáčku a pod....

Pohánka s pórom a tofu
A je tu zase iná dobrota s pohánkou. :) Tí, ktorí tofu nemusia, si...

Pizza z karfiolového cesta
Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky....

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Demikát
Pri prechádzaní receptov zo starých kalendárov som natrafila aj na tento tradičný recept.

Zemiakový koláč bez lepku s cherry paradajkami
Ak plánujete letnú grilovačku, určite si k mäsku pripravte náš bezlepkový zemiakový koláč s cherry paradajkami....

Vegetariánsky paradajkový burger
Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený...

Pstruh pečený s maslom a bylinkami
Očisteného pstruha dostala dcéra od kamaráta rybára, ktorý ho chytil počas sezóny na rieke Poprad...

Ramen s tofu
Lahodný vegánsky ramen s bohatým vývarom, chrumkavým tofu, hubami shiitake a čerstvou zeleninou. Spojenie...

Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo....

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Hríbová polievka s mrveničkou
Mala som v mrazničke hríby, pripravila som našu obľúbenú mrveničkovú polievku podľa receptu z mojej mladosti,...

Morčacie plnené špargľou v sezamovom cestíčku
Cestíčko: Rozmiešajte múku a vajcia, pomaly prilievajte mlieko a nakoniec sezam.

Rybacie guľôčky v omáčke
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...