Hovädzí steak
Hovädzí steak

Hovädzí steak s bylinkovou omáčkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 28. júla 2022
Hovädzí steak s bylinkovou omáčkou
Foto: Kulinární studio MAFRA
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (2 ks po 400 g)
3 PL
2 ks
Bylinková omáčka:
2 hrste
1 hrsť
2 strúčiky
1/2 ČL
1/2 PL
1/2 PL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bylinková omáčka: Suroviny na omáčku zmiešame v miske. Prikryjeme ju potravinovou fóliou, odložíme do chladu a necháme aspoň hodinu odležať.

  2. 2

    Steaky potrieme olivovým olejom, posypeme nahrubo roztlčeným čiernym korením a necháme chvíľu odpočívať. Šaláty rozkrojíme na polovice a necháme až do grilovania zabalené vo vlhkej utierke.

  3. 3

    Steaky položíme na rošt a osolíme. Ideálne je grilovať ho pod poklopom 6–8 minút z každej strany, aby bol stredne prepečený. Po upečení ho potrieme malou časťou pripravenej bylinkovej omáčky a necháme v teple odpočívať päť minút, aby sa mäso zatiahlo a pri krájaní nevytekala šťava.

  4. 4

    Rozkrojené šaláty potrieme olejom a položíme rezom na gril. Krátko ich grilujeme a potom servírujeme s plátkami nakrájaného grilovaného steaku.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Letné, Grilované

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha