Hovädzí steak s bylinkovou omáčkou
mesačník Varecha, 28. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g (2 ks po 400 g) |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
Bylinková omáčka: | |
2 hrste |
|
1 hrsť |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Bylinková omáčka: Suroviny na omáčku zmiešame v miske. Prikryjeme ju potravinovou fóliou, odložíme do chladu a necháme aspoň hodinu odležať.
- 2
Steaky potrieme olivovým olejom, posypeme nahrubo roztlčeným čiernym korením a necháme chvíľu odpočívať. Šaláty rozkrojíme na polovice a necháme až do grilovania zabalené vo vlhkej utierke.
- 3
Steaky položíme na rošt a osolíme. Ideálne je grilovať ho pod poklopom 6–8 minút z každej strany, aby bol stredne prepečený. Po upečení ho potrieme malou časťou pripravenej bylinkovej omáčky a necháme v teple odpočívať päť minút, aby sa mäso zatiahlo a pri krájaní nevytekala šťava.
- 4
Rozkrojené šaláty potrieme olejom a položíme rezom na gril. Krátko ich grilujeme a potom servírujeme s plátkami nakrájaného grilovaného steaku.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu