Foto: svedka
Podavana s kari zeleninovou ryzou,opekanymi zemiackami,zeleninovou salsou a bernskou omackou :)
4
porcie
porcie
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
Marináda: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
na špičku noža |
|
podľa potreby (alebo obyčajná) |
|
1 ČL |
|
1 ČL (chilli) |
|
1 ČL (alebo sušený) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Vsetky ingrediencie na marinadu si zmiesame . Krkovicu nakrajame na platky a nechame marinovat 12 a viac hodin.
- 2
Pekac si vystelieme alobalom,poukladame polovicku nakrajanej cibule a 2 najemno nakrajane cesnaky.Rovnomerne navrstvime maso a nan zvysok cibule a cesnak+mozeme este jemne dosolit udenou solou.Prikryjeme druhou vrstvou alobalu,zabalime ako darcek a pecieme cca 2 (a viac) hodiny pri 190stupnoch.Masko je hotove,ak sa nam pekne lahko oddeluje :) Dobru chut :)
- 3
Marinada je viac ako vhodna na jahnacie,ale to ja nemozem ani citit :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Véééľmi zaujímavé. Ale hlavne že je tam krkovička. Načim vyskúšať aj iné chute. Ukladám do KK. Pekný večer.
@mesiar50 dakujem ti pekne :)
Prepáč ešte trochu do toho trochu rypnem. Nedá mi to. Neskúšala si to robiť tak, že si škoricu nedala do marinády ale len tak priložiť paličku škorice k mäsku a tak piecť? Myslím si že by to len tak jemne ovoňalo. To ma len tak napadlo keby niekomu vadila tá škorica v marináde.
Ak dovolíš, pridám ešte link na jeden recept tiež so škoricou, nič náročné a veľmi chutný, možno pre zmenu zase ty skúsiš. Nie je môj, nerobím si reklamu, len sa mi osvedčil, tak môžem odporučiť :-)
varecha.pravda.sk/recepty/marocke-kura-fotorecept-/17860-...
tá krkovička musela byť nádherne voňavá a úžasne chutná.
krásny recept.
*****
srdečne blahoželám!
@denyany dakujem,urcite daj potom vediet :)
@pusta mila dakujem krasne :)
Som rád, dobrú noc, @svedka !!!