Krkovička marinovaná v škoricovej marináde

svedka - fotkasvedka, 9. novembra 2014
Krkovička marinovaná v škoricovej marináde
Foto: svedka

Podavana s kari zeleninovou ryzou,opekanymi zemiackami,zeleninovou salsou a bernskou omackou :)

4
porcie

Suroviny

500 g
1 ks
3 ks
Marináda:
1 PL
1 PL
1 PL
na špičku noža
podľa potreby (alebo obyčajná)
1 ČL
1 ČL (chilli)
1 ČL (alebo sušený)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vsetky ingrediencie na marinadu si zmiesame . Krkovicu nakrajame na platky a nechame marinovat 12 a viac hodin.

  2. 2

    Pekac si vystelieme alobalom,poukladame polovicku nakrajanej cibule a 2 najemno nakrajane cesnaky.Rovnomerne navrstvime maso a nan zvysok cibule a cesnak+mozeme este jemne dosolit udenou solou.Prikryjeme druhou vrstvou alobalu,zabalime ako darcek a pecieme cca 2 (a viac) hodiny pri 190stupnoch.Masko je hotove,ak sa nam pekne lahko oddeluje :) Dobru chut :)

  3. 3

    Marinada je viac ako vhodna na jahnacie,ale to ja nemozem ani citit :)

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
@dzejsik do tejto marinady davam niekedy aj cervene kari,to pasuje :) Inak v ryzi ani nebolo citit,to davam skor len pre farbu,ako vravis,len tak jemne.Ozivilo to jemnu orieskovu chut basmati ryze a to sa mi paci :) @yogicek mily,dakujem ti pekne,napodobne :)
@mijaita nepride mi to nejak vela,totiz nepouzijem vsetku marinadu pri peceni,len pri marinovani a ani chut nie je taka extra silna,ze by zabila vsetko ostatne a ostala len ta skorica.3ks -struciky cesnaku :) dobre,ze sa pytas :) recept mam od susedy,arabska rodina,samozrejme,keby vedela,ze to robim z krkovicky,tak neviem...:) Oni toto jedlo robia ,ked maju rodinne oslavy,samozrejme hovadzie,alebo jahnacie a halal :D Ja som vynechala ocot,niekedy sojovku pridavaju...a kardamon,ten mi nejak uz nesmakuje.
@svedka dekuju za odpoved. Kazdopadne se mi to zda hodne 1PL, protoze skoda tu marinadu nepouzit. Ja bych to z krkovice take nedelala, tyhle recepty pro me jen hovezi, jehneci a kure. Ale dobry, vzdyt si to muzeme vsichni upravit podle svyho.
Milá @svedka
Prepáč ešte trochu do toho trochu rypnem. Nedá mi to. Neskúšala si to robiť tak, že si škoricu nedala do marinády ale len tak priložiť paličku škorice k mäsku a tak piecť? Myslím si že by to len tak jemne ovoňalo. To ma len tak napadlo keby niekomu vadila tá škorica v marináde.
@yogicek veru neskusala,ale myslim,ze vyraznostou to moze byt rovnake,naozaj neviem,ako sa skorica vcelku sprava v oleji...ak vyskusas,urcite daj vediet :) Ale naozaj,ziadnu neprijemnu skoricovu chut alebo konzistenciu na masku necitis.Porovnala by som to asi tomu,ze niekomu vadi cierne mlete korenie a nahradi ho gulockami-uz to nie je ono :)
Kombináciu mäso+škorica mám rada, ale z bravčového som ešte nerobila (len jahňa, hovädzie a kura). 1 PL škorice na pol kila mäsa je pre mňa tiež veľa, ale každý máme iné chute. Ja dávam zvyčajne 1 KL, škorica jedlo prevonia, no nepreráža. Aj by som skúsila nabudúce tvoju marinádu, lebo inak sa mi pozdáva, tak si ju predbežne ukladám a keď na ňu príde, vrátim sa sem :-)
Ak dovolíš, pridám ešte link na jeden recept tiež so škoricou, nič náročné a veľmi chutný, možno pre zmenu zase ty skúsiš. Nie je môj, nerobím si reklamu, len sa mi osvedčil, tak môžem odporučiť :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/marocke-kura-fotorecept-/17860-...
To môže byť dobré.... Robila som už kura na škorici, tiež jej tam išlo dosť a zapekalo sa to zo zemiakmi.nepamätám si, čo tam všetko ešte išlo, bolo to dávno.ale bolo to fajn. Tak vyskúšam aj tvoju marinádu a mám jahňacinu, ktorú mi teda môžeme veľmi. Vďaka za recept.
Milá@svedka , perfektná marináda, pripomína mi arabskú kuchyňu, niečo ako sa dáva do Tajine :-)
tá krkovička musela byť nádherne voňavá a úžasne chutná.
krásny recept.
*****
srdečne blahoželám!
@katka78 dakujem pekne za dalsiu inspiraciu,pre mna je kura dobre,len od polovicky pocuvam stale,ze to nie je maso (a najlepsia zelenina je slanina) :D ale iste vyskusam
@denyany dakujem,urcite daj potom vediet :)
@pusta mila dakujem krasne :)
aj ja by som si dala, ale škoricu nie, alebo len štipku škorice na koštovku a pritom ako ju mám rada v koláčoch, s mäsom nie, ale môj problém, ty si dobre navarila, šikovná, pekne to vyzerá
@havino ja ta uplne chapem,mala som ten isty problem so skoricou,rovnako ako aj s ovocim v kombinacii s masom...ale nejak som si na tu skoricu zvykla (v kombinacii s inymi koreninami)...dakujem ti :)
Raz dávali v TV v programe o varení recept, kde sa kura celé obalilo v škorici, ale teraz neviem, či ozaj vcelku alebo rozporciované. Moja známa to vyskúšala, a vraj všetko vyhodila, lebo im nechutilo ( povedala, že to bolo hnusné - s prepáčením). Inak ja mám škoricu rada, je dobrá najmä pre diabetikov, ale pri tomto recepte by som asi váhala, ako aj píše @havino. A veru neviem, ale ani jednu veľkú lyžicu mletého nového korenia by som nedala je tiež dosť aromatické. Mleté korenie málo používam, nanajvýš tak biele, je jemnejšie, ale ak chcem dosiahnuť štipľavú alebo pikantnú chuť, dávsam štipľavé paričky, chilly, feferónky apod. Inak sa mi táto marináda, až na spomenuté, pozdáva.
Mňa by zaujímalo, len tak na okraj tohoto receptu, aký môže, alebo, aký je rozdiel, keď dám lyžicu škorice do jabĺk, alebo do mäsa. Asi by sme boli prekvapení. Pri mäse mnohí spoznáme niečo nové a budeme veľmi prekvapení. Neváhajte, vyskúšajte! Neobanujete.
@svedka , akosi som mimo, nepil som, tvojmu AMEN nerozumiem, mohla by si mi to vysvetliť? Písal som, že škorica nás v mäse môže prekvapiť. Myslel som to dobre.

Pridaj komentár k receptu: