Vyprážané paprčky
Náročné na prípravu, ale keď ľúbiš ozajstné jedlo, tak to stojí zato.
Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi
Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových...
Krumple na hustvo
To je jedlo so zemiakmi. Pridávam preto že tu bola pred časom diskusia čo jedávali naši...
Jarné pohladenie
Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky, malé uhorky, malé cukiny, jarná cibuľka...
Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....
Vysmážané plnené zemiaky
Recept som dostala od kolegyne v práci a veľmi ma prekvapil a ešte viac mojich papáčov doma......
Tilapia zapečená s ananasom, paprikou a mozzarellou so špenátovou ryžou
Jednoduchý exotický a velmi chutný recept :)
Kapustový krém s klobásovými knedličkami
Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo,...
Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Mäsové koláčiky s fetou
Koláčiky som nestihla ani pekne odfotiť, tak mizli z plechu, keď sa brat do nich...
Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku,...
Kačacia pečeň s višňovou omáčkou
Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť...
Kozákový perkelt
Dostala som od jednej zlatej susedky nádherné kozáky. Urobila som z nich perkelt.
Kuracie stehná na karfiole
Tento recept bol oblubeny nasej starej mamy, vzdy ho pripravila, ked sme ju necakane navstivili......
Slnká kukurice
Rozmýšľala som, čo dnes uvariť a na nič som nevedela prísť, tak som šla do...
Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....
Rezance s kuriatkovou omáčkou
Nemožné na počkanie a zázraky do troch dní. Aj tak by som mohol parafrázovať názov tohto môjho receptu....
Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený...
Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...
Mäsko na kameni
a ďalšia grilovačka, tento názov vymyslela moja mala neter keď sa ma pýtala kedy jej urobím...
Francúzska šošovica so šalátovými zemiakmi
Do hrnca dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak restujeme pár minút.
Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom
Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú...
Liškové risotto
Na oleji osmahnout cibuli, přidat propláchnuté lišky. Přidat rýži, podlít vodou a mlékem v...
Kačacie prsia v omáčke z calvadosu
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.
Zemiakovo-kvaková polievka
Na oleji si opražíme očistenú a nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu...
Zapekané cukinové mištičky
Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú. Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním...