
Rýchla hŕstková polievka s bezlepkovou tarhoňou
Potrebujete navariť rýchlo a zdravo pre celú rodinu? Vyskúšajte našu hŕstkovú polievku s bezlepkovou tarhoňou....

Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...

Plnené cukinové kvety v pivnom cestíčku
Tento rok je unás dosť nepriaznivý pre vývoj cukín. Aj keď som už mnoho krát robila rôzne...

Vegetariánske karí nezvyčajne (fotopostup)
Inšpiroval ma Jamie Olivier, no iba v základe... Kari som si upravila po svojom a chutí...

Špagetové hniezda
Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený olivovým...

Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...

Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...

Koláč s hubami a baklažánmi
Cesto: Všetky suroviny miesime asi 5 minút. Cesto necháme odpočívať cca 15 minút. ja som...

Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi
Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom...

Dyňa plnená ryžovou zmesou
Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po...

Krídielko per pazuch s pečeňou
Ten recept ma vrátil do detstva, keď na dvore pobehávali sliepky, ráno nás budil kohút kikiríkaním...

Čína z tofu v placke
velmi chutný a zdravý obed... Píšem len prípravu samotného jedla zemiakove lokše sa robia klasicke to...

Kačacie krídla na pomarančoch so škoricou a rozmarínom
Nestáva sa u nás pravidlom, že používam krídla na hlavné jedlo. zvyčajne ich používam do...

Prsíčka s pórkovou omáčkou
Rada robím takéto rýchlovky. Recept som niekde čítala, ale ja som si ho upravila.

Zemiakovo-cviklové valčeky
Príloha je dominantná v tomto recepte, kľudne môžete použiť mäsko aj na prírodno, , , ,

Smažený mazanec
Protože jsem se v dětství naučil mít úctu k jídlu , tak se snažím s ním hospodařit...

Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...

Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle

Fazuľa so zeleninou a klobáskami
Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať...

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou
Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

Plnené šampiňóny
Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme a urobíme do nich priehlbinku. Namočíme ich na 10 minút do...

Vyprážané teľacie rezne so šunkou
Naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa natrieme sardelovou pastou a na každý položíme plátok šunky...

Kyslastá morčacia zeleninová polievka
Inšpiráciu som mala z Nigellinej knihy - Hostina, každý deň je sviatok. Aj keď od...

Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.