Bezlepková a bezmliečna žemľovka
Foto: potravinarskavyrobaliana
Sladký nákyp najčastejšie pripravovaný z jabĺk, v bezlepkovej a bezmliečnej verzii s vanilkovým pudingom.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
700 ml (ryžové, sójové, mandľové) |
|
6 ks (žemle, rožky, briošky, toustový chlieb) |
|
4 ks väčšie |
|
4 PL |
|
3 ks |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
trocha |
|
štipka |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
Postup
-
1
Uvaríme hustý puding zo 400 ml rastlinného mlieka, 2 PL cukru, pudingového prášku a 1 vrecka Vanilínového cukru. Kým puding vychladne, očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle jablká.
- 2
Pečivo nakrájame na menšie kúsky. V miske zmiešame zvyšné mlieko (300 ml), žĺtky, 1 vrecko Vanilínového cukru. Pečivo namáčame v tejto zmesi a uložíme na plech alebo do zapekacej misy vymastenej rastlinným maslom tak, aby bolo dno celé zakryté pečivom.
- 3
Na pečivo nalejeme vychladnutý puding, uložíme nastrúhané jablká, posypeme škoricovým cukrom a uložíme ďalšiu vrstvu namáčaného pečiva.
- 4
Ak ostalo trochu mlieka, v ktorom sme máčali pečivo, polejeme ním vrch žemľovky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C na cca 25 minút.
- 5
Z bielkov, štipky soli, 2 PL cukru a trochy vody (cca 3 PL) vyšľaháme tuhý sneh. Natrieme na žemľovku a pečieme ešte 5 minút, kým povrch nemá zlatistú kôrku.
Tiež Žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu