Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 18. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 18. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
Placky: | |
500 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
Stratené vajíčka: | |
4 ks |
|
|
|
Holandská omáčka: | |
2 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, posekanú petržlenovú vňať a vymiešame cesto. Na panvici rozpálime olej, z cesta tvoríme placky, ktoré opečieme dozlatista z oboch strán.
- 2
Stratené vajíčka: Na oheň postavíme hrniec so 4 l vody, pridáme ocot a pri teplote asi 80 °C vodu pomocou lyžice rozvírime a do stredu pustíme 4 vajíčka. Varíme 3–4 minúty.
- 3
Holandská omáčka: Hrniec postavíme do vodného kúpeľa, pridáme žĺtky rozmiešané s citrónovou šťavou a za stáleho miešania vlievame roztopené maslo. Omáčka postupne hustne, nakoniec ju dochutíme soľou a korením.
Tiež zeleninové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu