Zapekaná strukovinová zmes

dorisa - fotkadorisa, 9. novembra 2010

Tento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r.1990. Jedlo sme jedli v našej rodine v roznych fázach života . Príprava je jednoduchá Zobraziť celý popisTento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r.1990. Jedlo sme jedli v našej rodine v roznych fázach života . Príprava je jednoduchá jedlo je veĺmi chutné. Chystám sa ho uvariť, tak samozrejme potom bude aj fotodokumentácia.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

50 g
50 g
50 g
50 g, suchá
100 g, veľké
50 g
3 ks
1 hlavička
5 PL, (olivový)
2 ks, čerstvá
1 KL




Postup

  1. 1

    Uvarené strukoviny a uvarené krúpy zmiešame s prísadami a najemno nastrúhanou mrkvou a necháme zapiecť. Jedlo podávame s neupravovanou kyslou kapustou, alebo so zemiakmi a nejakým zdravým zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

abend
Dobrý recept na zdravé stravovanie, určite vyskúšam, všetky suroviny sú dobré, určite aj výsledné jedlo bude dobré. Vďaka za recept.
abend
A ešte dodatok, skúsim pridať zopár sušených húb, tak pre chuť.
zanzibar
ja som si k tomu pridala este 3 KL mleteho koriandru, 1 KL kari, trochu chilli, stipku mletej skorice a mrazenu bylinkovu zmes (petrzel, bazalka, kopor, zerucha, stavel a pazitka) a chutilo to tiez vyborne. Diky za inspiraciu. V lete by som do toho skusila pridat cukinu alebo nejaku tekvicku... celkom by mi k tomu pasovala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia