Syrovo-oškvarkové placky

sonulienka - fotkasonulienka, 11. marca 2015

Dnes som skúšala recept a trochu som si ho pozmenila.Sem si ho ukladám aby som si nemusela recept písať po papierikoch. Tu si ho Zobraziť celý popisDnes som skúšala recept a trochu som si ho pozmenila.Sem si ho ukladám aby som si nemusela recept písať po papierikoch. Tu si ho v mojich receptoch nájdem.

29
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

280 g
500 g
220 g
3 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
4 - 5 stručikov
asi 5 cm
na posypanie




Postup

  1. 1

    Dáme si uvariť zemiaky, necháme ich vychladnúť postrúhame ich na jemno. Odvážime si polohrubú múku a do nej dáme koreniny PDP dobre pomiešame. Pridáme oškvarky ktoré som si trochu zohriala a do nich som pridala na jemno nakrájaný pór. Nechala som to mierne ochladiť a pridala k múke a dala som tam aj pretlačený cesnak. Na koniec som pridala postruhané zemiaky a žĺtka. Dobre som si vypracovala cesto, ktoré som na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkala asi na 7-8 cm a vykrajovala kolieska. Tie som ukadala na plech vystlaný pečiacim papierom. Dala do predhriatej rúry a piekla do ružova. Keď boli placky ružové som dala na ne na jemno postruhaný syr. Nechala ešte troch zapiecť a hotovo. Inak v recepte bolo nasledovné: Ihneď ako sú placky upečené vyberieme ich a pomastíme bravčovou masťou /olejom alebo maslom/ U nás mastné nemusíme tak som volila syr. Ihneď teplé podávame.

    Syrovo-oškvarkové placky - obrázok 1
  2. 2

    No a tu sa už môj manžel na nich hostí.

    Syrovo-oškvarkové placky - obrázok 2

Diskusia k receptu

sonulienka
Nie je to nič porovnateľné s Tvojimi receptami ale som si ho chcela uložiť. Aj tak Ti ďakujem.
motyka
Chuťové určite výborné. A na pohľad tiež pekné. Zase nová inšpirácia pre mnohé z nás. Díky.
hubata
Keď chutilo manželovi, určite bude aj nám. Pekný recept.
sonulienka
@hubat á ďakujem a polej si to ihneď po upečení masťou alebo maslom/olejom/ a ihneď podávaj. Je to lepšie ale ako som písala mi mastné nemusíme.
pacik
Recept sa zíde aj na využitie varených zemiakov, ktoré nám občas zostanú, ukladám si do KK :-)
sonulienka
@pacik presne máš pravdu ja to tiež tak využívam a pečiem na platni alebo v lete na grile a na to natieram maslo ktoré si rozrobím s cesnakom. Ale tam nedávam vajíčka a ani nič som dala sem. Tam dávam len múku,zemiaky, PDP trochu soli a kyslú smotanu. Robievala to moja svokra a manžel to má rád tak mu to občas urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia