Zemiaky plnené tofu

alzbetty - fotkaalzbetty, 9. júla 2013
Zemiaky plnené tofu
Foto: alzbetty

Taaak a trošku si odľahčíme život po všetkej zmrzline a ovocných koláčoch :-) táto jednoduchá mňamka je vhodná najmä pre vegetariánov a tie diétne typy ktoré obľubujú zdravé jedlo :-)

2-3
porcie
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Marináda:
1 bal
1 - 2 ČL
štipka
1 PL
1 ČL
štipka
1 ČL
1/2 ČL
Ostatné:
6 ks
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tofu nakrájame na kocky a zmiešame s marinádou. Necháme 24 hodín stáť v chlade. Zemiaky v šupke si uvaríme, tiež najlepšie deň vopred. Ošúpeme si ich, vydlabeme a dáme na pekáč s olejom.

  2. 2

    Cibuľu nasekáme a opečieme na oleji. Zemiaky osolíme, posypeme rascou a dáme do nich polovicu pečenej cibule. Naplníme ich marinovaným tofu, uložíme zvyšok cibule, kúsok paradajky a nadrobno nasekanú bazalku.

  3. 3

    Zapečieme cca 30 minút pri 180-200°C a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu