Foto: olinecka
Potešiť naše vnúčatá sa podarilo.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
3 hrnčeky (3 dcl) |
|
1,5 hrnčeka (3 dcl) |
|
2 PL |
|
1,5 ČL |
|
80 g rozpustené |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
(nemusí byť) |
|
Na vysmažanie: | |
|
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na prípravu cesta.
-
2
Do vlažného mlieka dáme trocha cukru, rozdrobíme droždie, necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme všetky suché ingrediencie, maslo rozpustíme, pridáme žĺtky a kvások.
-
3
Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť zakryté na teplom mieste aspoň 1 hodinu.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm a formičkou vykrojíme srdiečka. Po vykrojení necháme ešte chvíľu podkysnúť na pracovnej doske.
-
6
Na rozohriatom oleji vysmažame donuty do zlatista. Prvé 2 minúty pod pokrievkou, obrátime druhú stranu, dáme na papierové obrúsky, aby neboli mastné.
-
7
Nemusíme tvoriť srdiečka, môžu byť aj kolieska. Ja som zopár urobila. Dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/farebne-velkonocne-donuty-fotor...
Chválim podarili sa Ti.