Vrstvené pečené mäso

lubenko - bez fotkylubenko, 1. mája 2010

Tento recept sme domýšlali a vylepšovali s maminou asi už 100-krát. Nie každému chutia naše kombinácie, ale táto bola zatial najpriateľnejšia...

4-5
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
100 ml
1 ks
4 lyžice
150 g
300 g
100 g




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame so smotanou, vajcom, strúhankou, soľou a korením. Vyformujeme 3 pláty tak, aby sa zmestili do našej nákypovej misy alebo do vymasteného plechu.

    Vrstvené pečené mäso - obrázok 1
  2. 2

    Šampiony očistíme, nakrájame na plátky a krátko osmažíme na oleji, vyberieme podusené šampiony a do výpeku dáme očistený špenát. Posolíme, okoreníme, dáme muškátový oriešok

    Vrstvené pečené mäso - obrázok 2
  3. 3

    Vyformované pláty z mäsovej hmoty navrstvíme do nákypovej misy, medzi ne dávame plnku zo špenátu a šampionov, olivy. Na druhú a tretiu vrstvu mäsa dáme nastrúhaný syr. Potrieme olejom, pečieme v horúcej rúre na cca 200 stupňoch.

Diskusia k receptu

marlen
pečená bavčovina na všetky spôsoby - to mi vonia aj chutí. Bez tých prézlí by sa to nedalo? asi by tá fašírka nedržala pohromade...snáď má tá troška strúhanky nezabije..... nuž, ale presne takýmito slovíčkami, myšlienkami, sa vždy začína skaza výsledkov môjho disciplinovaného snaženia. takže - bez prézlí, marlen!!!!!
evanaaa
Zdá sa to byť dobréale aj tie olivy a chilly omáčka sa tam kedy dá? A ten syr asi na koniec alebo hneď ako sa to dá do rúry?
sonal
Marlen, tak miesto prezli daj detsku krupicu, staci menej ako struhanky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia