Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 27. júna 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
600 g hovädzej sviečkovej
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sviečkovicu narežeme na rovnaké 50 g kúsky po tri na porciu a naklepeme ich do tvaru kolieska. Mäso posolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Zemiaky umyjeme a narežeme na hrubšie pláty. Takisto aj cuketu, ktorú nasolíme.
- 2
Pri tomto recepte potrebujeme aj platňu, na ktorej pripravíme plnku do pirohov z hrušky, narezanej na malé kúsky, ktorú opečieme na husacej masti a pridáme k nej kúsky husacej pečene. Zmes stiahneme z ohňa a pokvapkáme brandy, potom ju poukladáme na pripravené kúsky sviečkovice, ako keď plníme pirohy. Na jednu stranu dáme plnku a preložíme.
- 3
Mäsový piroh zaklepeme, aby sa pri grilovaní neotváral. Na gril dáme zemiaky a keď budú takmer hotové, priložíme pripravené pirohy a nakoniec cuketu. Všetko sa dokončí v rovnakom čase a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu