Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras

Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 27. júna 2011
Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras
Foto: Pravda - Ivan Majerský

600 g hovädzej sviečkovej

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
20 g
5 g
150 g
100 g
800 g
400 g
0,4 cl




Postup

  1. 1

    Sviečkovicu narežeme na rovnaké 50 g kúsky po tri na porciu a naklepeme ich do tvaru kolieska. Mäso posolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Zemiaky umyjeme a narežeme na hrubšie pláty. Takisto aj cuketu, ktorú nasolíme.

  2. 2

    Pri tomto recepte potrebujeme aj platňu, na ktorej pripravíme plnku do pirohov z hrušky, narezanej na malé kúsky, ktorú opečieme na husacej masti a pridáme k nej kúsky husacej pečene. Zmes stiahneme z ohňa a pokvapkáme brandy, potom ju poukladáme na pripravené kúsky sviečkovice, ako keď plníme pirohy. Na jednu stranu dáme plnku a preložíme.

  3. 3

    Mäsový piroh zaklepeme, aby sa pri grilovaní neotváral. Na gril dáme zemiaky a keď budú takmer hotové, priložíme pripravené pirohy a nakoniec cuketu. Všetko sa dokončí v rovnakom čase a servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia