
Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...

Losos steak s horčicovo-kôprovou omáčkou
rybu treba konzumovat min. 2x do tyzdna :) nezabudajte na to !

Pečené kurča s ryžou za 18 minút
Vy spokojne spíte, dokonca ste sa ešte ani nestihli otočiť na druhý bok. Medzi Slovenskom...

Gruľovniky z východu
Rozhodla som sa napísať recept, ktorý mi pripomína detstvo. Sú zo zemiakového, cesta takže po...

Klasické palacinkové cesto
Ak hľadáš spoľahlivý recept na klasické palacinkové cesto, si tu správne....

Bedly v těstíčku
Přejeme krásný večer všem a slibuji, že již nebudu s bedlami otravovat. Toto bude poslední,...

Morčacie na hubách s parádnou cestovinou
... ta cestovina je naozaj mnamkovaaaaaaaa a aj masko s hubikmi nema chybu. :D

Hrachové pyré
Dame si varit vodu do hrnca. Len tolko, aby bol v nej hrasok ponoreny...

Mäsové guľky so zeleninou a cestovinami - parný hrniec
Parní hrnec mám už skoro rok a stále k sobě nemůžeme najít cestu, rozhodla jsem se...

Nugety obalené v kukuričných lupienkoch
Možno tu už bol viackrát, no tento je ten môj. Nič náročné a nič špeciálne,...

Otcov džuveč
Plním sľub, ktorý som dala nbertovi a to, že sem hodím asi jeho najväčšiu srdcovku...

Bulharská sarma
Sparené kapustné listy naklepeme, naplníme zmesou bravčového a hovädzieho mäsa, namočenej žemle, vajec, soli a korenia.

Bravčove mäso naklepané v strúhanke
Toto bol dnešny obed u nas moji chlapi to maju radi.

Žemľová knedľa
prvý krát som niečo také robila a veru nie posledný :) ..... veľmi dobrééé odporúčam...

Kapustové langoše
Je to jedlo môjho detstva, ktoré nám pripravovala moja mama :-) Pochádza ale ešte od mojej prababky z Maďarska, ktorá svojim vnúčatám piekla langoše plnené sčasti na sladko domácim slivkovým lekvárom a sčasti zasa na slano dusenou kapustou....

Teľacina a‘ la divina
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...

Jelenie stehno s višňami
Mäso dobre prešpikujeme slaninou a marinujeme 24 hodín v oleji s octom, borievkami a soľou. Na...

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska
Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

Srnčie stehno montagna
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie...

Marinované kuracie rezníky
Tento recept mám od priateľky. Zapáčil sa mi, že netreba veľa mäsa a spraví sa...

Grilované rebierka
Komerčný recept<br /> Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, ...

Cviklová omáčka na cestoviny
Svieža omáčka na cestoviny s bylinkami, trošku netradičnej farby.

Portugalská polievka
Túto polievku ma naučila variť sestra môjho dedka, ktorá ako 17 ročná v roku 1917 sama...

Špenátový quiche
Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, vymiesime cesto, ktoré zabalíme do...

Pomaly pečený močing so šampiňónmi
Keď sa povie močing, najčastejšie je spojený s gulášom, ale prečo nespraviť tento fantastický kus...

Medové kuracie prsia
skvelé kuracie prsia pre tých, čo majú radi trochu experimentovania.

Bravčová panenka v slaninke s cibuľovou omáčkou
Jemná šťavnatá bravčová panenka pečená v slaninovom kabátiku podávaná s omáčkou z karamelizovanej cibuľky. Výborná mňamka...

Špagety s hovädzím mäsom
Špagety uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme a odložíme na teplé miesto.

Špecle s cuketou, pórom a mrkvičkou
Po sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo,...

Číra cesnaková polievka s karí krutónmi
Jednoduchá polievočka, ktorú pripravuje môj 11-ročný syn. Deti túto polievku zbožňujú.