Záhradnícky rezeň fotorecept

evusik - fotkaevusik, 25. júla 2010
Záhradnícky rezeň (fotorecept)
Foto: evusik

Jedlá tohto druhu patria k mojim najobľúbenejším, všetko dáte do jedného "hrnca" šupnete do trúby a nedeľný obed je za hodinku hotový.

6
porcií
45 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Mäso:
500 g
Omeleta:
6-9 ks
1 konzerva
1 konzerva
1 ks
Zemiaky:
1 kelímok
1-2 strúčiky
Na vrch:
1 kelímok




Postup

  1. 1

    mäso nakrájame na menšie kúsky, vložíme do plastovej misky, pridáme sójovú omáčku, korenie na kura, olivový olej, soľ len opatrne, misku uzavrieme, dobre pretrasieme, aby sa mäso obalilo všetkými ingredienciami a odložíme do chladničky.

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si omelety. Na oleji speníme cibuľku, pridáme šampiňóny (ja som mala dubáčiky) kukuricu a podusíme.

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes si rozdelíme na 3-4 časti, podľa toho koľko chceme spraviť omeliet. Ja som robila štyri, lebo som mala väčší zapekací pekáčik. Jednu časť zeleninovej zmesi zalejeme 2-3 rozmiešanými vajcami do ktorých sme pridali posekanú petržlenovú vňať a urobíme omeletu. Omeletu stačí opiecť z jednej strany - len toľko aby vajcia stuhli. takto pripravíme 3-4 omelety.

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky uvaríme v šupke, stačí do polomäkka. Ošúpeme, nakrájame na kolieska. Smotanu vymiešame z 1-2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a zmiešame so zemiakmi. Navrstvíme na dno hlbšej zapekacej misy alebo pekáčika.

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na zemiaky uložíme polovicu omeliet tak, aby pokryli celý povrch. Omeletu môžeme aj natrhať ...

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom naukladáme mäso, potrieme ho sterilizovaným chrenom. Kto nemá rád chren, môže dať horčicu a navrch uložíme druhú polovicu omeliet.

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C asi 30 - 45 minút podľa veľkosti pekáča.

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené potrieme kyslou smotanou a posypeme na hrubo syrom .....

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a ešte zapečieme.

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nám to chutí teplé aj na studeno, so zeleninovým šalátom aj s kyslou uhorkou.

    Záhradnícky rezeň (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

klaura
Noooo, fantázia ... dobré to môže byť ... a veľmi pekne názorne odfotené ... :) vyskúšam
tinca
@evusik pekný recept len to je pre celý regiment, mne by stačila 1 omeleta.
evusik
@tinka to sa ti zdá, ten plech je taký polovičný, boli sme na obed štyria a väčšina sa zjedla na obed, zostalo ešte na večeru - tak to má byť, lebo robiť v nedeľu zvlášť večeru by sa mi teda nechcelo :-)
kuchticka
Ja si myslim, ze sa da odhadnut kolko coho pre jednu osobu. My sme dvaja, tiez to musim odhadnut (dam polovicne davky od vsetkeho). @tinca , ked si urobis polovicnu davku, mozes mat na druhy den zasa.
zdezda
Nooooo, to je hutná a chutná papanica :-), tiež rada robím jednopekáčové, či jednohrncové jedlá. Síce je dlhšia príprava, no jednoduchšie servírovanie a papanie :-)
madujadu
mnaaaaaaam,uz sa mi zbiehaju slinky, urcite to tento tyzden urobim, super
jerica
To sa mi páči, vyskúšam , mňamka . Mäsko sa predtým neupravuje,dáva sa surové?
sjuz
pekné jedlo, a krásna fotka:)!
evusik
@jerica mäso sa dáva surové, pustí šťavu a tak sa chute prepoje, je to vážne dobré, hlavne keď príde návšteva a nechcem byť celé doobedie pri hrncoch, ale chcem si posedieť a porozprávať sa, tak je to ideálne jedlo ...
evusik
a ešte, dobré je to aj z bravčovým mäsom, tiež sa dáva surové, naklepané, ochutené
frezia68
@evu šik: už sa neviem dočkať,kedy urobím,lebo rýchlovka a výborné,dobre vymyslené,slovom si šikulka.
jerica
@evusik , Ďakujem za objasnenie mojej otázky , fakt je to na rýchlovku , určite to spravím , možno aj dnes, všetky suroviny mám.
22janka22
Aj ja robievam takto omeletu, ale spojiť to takto do veľkolepého receptu to by ma nenapadlo. Ďakujem.
jeka
Dobre papaničko,je toho dosť ,a hlavne je tam mäso.Dakujem za recept,predávem ho manželovi.
sovka62
No, nás je veru regiment, keď sa všetci zídeme (13 ľudí). Takže pri najbližšej príležitosti vytiahnem najväčší pekáč, čo mám a ideme na to. To bude dobréééééé........
gittka
mám na nedelu super tip!určite nám bude všetkým chutit.len ja to spravím z toho bravčového,manžel nemá rád kuracie prsia!!!
aroooo
vyzerá to dobre,takéto "jednohrncové" obľubujem a ukladám,dík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia