Foto: evusik
Jedlá tohto druhu patria k mojim najobľúbenejším, všetko dáte do jedného "hrnca" šupnete do trúby a nedeľný obed je za hodinku hotový.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Mäso: | |
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omeleta: | |
6-9 ks |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
1 ks |
|
|
|
Zemiaky: | |
|
|
1 kelímok |
|
1-2 strúčiky |
|
Na vrch: | |
1 kelímok |
|
|
Postup
-
1
mäso nakrájame na menšie kúsky, vložíme do plastovej misky, pridáme sójovú omáčku, korenie na kura, olivový olej, soľ len opatrne, misku uzavrieme, dobre pretrasieme, aby sa mäso obalilo všetkými ingredienciami a odložíme do chladničky.
-
2
Pripravíme si omelety. Na oleji speníme cibuľku, pridáme šampiňóny (ja som mala dubáčiky) kukuricu a podusíme.
-
3
Zmes si rozdelíme na 3-4 časti, podľa toho koľko chceme spraviť omeliet. Ja som robila štyri, lebo som mala väčší zapekací pekáčik. Jednu časť zeleninovej zmesi zalejeme 2-3 rozmiešanými vajcami do ktorých sme pridali posekanú petržlenovú vňať a urobíme omeletu. Omeletu stačí opiecť z jednej strany - len toľko aby vajcia stuhli. takto pripravíme 3-4 omelety.
-
4
Zemiaky uvaríme v šupke, stačí do polomäkka. Ošúpeme, nakrájame na kolieska. Smotanu vymiešame z 1-2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a zmiešame so zemiakmi. Navrstvíme na dno hlbšej zapekacej misy alebo pekáčika.
-
5
Na zemiaky uložíme polovicu omeliet tak, aby pokryli celý povrch. Omeletu môžeme aj natrhať ...
-
6
potom naukladáme mäso, potrieme ho sterilizovaným chrenom. Kto nemá rád chren, môže dať horčicu a navrch uložíme druhú polovicu omeliet.
-
7
Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C asi 30 - 45 minút podľa veľkosti pekáča.
-
8
Upečené potrieme kyslou smotanou a posypeme na hrubo syrom .....
-
9
a ešte zapečieme.
-
10
Nám to chutí teplé aj na studeno, so zeleninovým šalátom aj s kyslou uhorkou.
Diskusia k receptu