Kváskový pita chlieb fotorecept

siisa - fotkasiisa, 5. januára 2017
Kváskový pita chlieb (fotorecept)
Foto: siisa

Je to jednoduchý a rýchly recept na arabský chlieb pita. Skúšala som rôzne recepty, ktoré som našla na internete. Nakoniec tento vznikol z dvoch kvasnicových receptov, ktorý som prerobila na kváskový.

9
porcií
7 - 10 minút
na 230 - 250 °C

Suroviny

Cesto:
150 ml
200 g
200 g
220 ml
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
trošku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer si prikŕmime kvások. Použijeme ražný. Do misy dáme 1 - 2 PL kvásku, pridáme 75 g ražnej celozrnnej múky a 75 ml vlažnej vody. Všetko riadne vymiešame dohladka a misu s kváskom dáme do igelitovej tašky. Necháme do rána vykvasiť pri izbovej teplote. Tak 7 - 10 hodín.

  2. 2

    Ráno zamiesime cesto. Miesiť môžeme ručne, alebo v robote s hákom na miesenie cesta. Do misy z robota dáme ako prvý kvások, potom ostatné ingrediencie okrem soli a mlieka. Vlažné mlieko po zapnutí robota lejeme do misy po častiach a sledujeme konzistenciu cesta. Cesto by malo byť tuhšie. Miesime ho až do hladka tak, aby sa nechytalo na misu. Misu uzavrieme do igelitovej tašky a necháme odpočívať pri izbovej teplote pol hodiny. Potom do cesta zapracujeme soľ a necháme cesto odpočívať ďalšie 2 hodiny pri izbovej teplote, uzavreté v igelitovej taške.

  3. 3

    Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku.

    Kváskový pita chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapneme rúru na 230°C - 250°C . Cesto rozdelíme na 9 rovnakých častí tak, aby jedna mala 90 - 100g. A každú rozvaľkáme na tenko asi tak 2 mm.

    Kváskový pita chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uložíme na plech.

    Kváskový pita chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Akonáhle sa rúra vyhreje, vložím do nej plech. Pečieme 7 - 10 minút.

    Kváskový pita chlieb (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Páči sa mi ten receptík.A prajem šťastný nový rok a véééľa super receptíkov.*****.
1x siisa
Krásná práce, určo vyzkouším, ještě vymyslet nějakou smysluplnou náplň. Jsi šikulka, díky za receptík, milá Simonko!!
1x siisa