Foto: siisa
Je to jednoduchý a rýchly recept na arabský chlieb pita. Skúšala som rôzne recepty, ktoré som našla na internete. Nakoniec tento vznikol z dvoch Zobraziť celý popisJe to jednoduchý a rýchly recept na arabský chlieb pita. Skúšala som rôzne recepty, ktoré som našla na internete. Nakoniec tento vznikol z dvoch kvasnicových receptov, ktorý som prerobila na kváskový.
porcií
na 230 - 250 °C
Postup
-
1
Večer si prikŕmime kvások. Použijeme ražný. Do misy dáme 1 - 2 PL kvásku, pridáme 75 g ražnej celozrnnej múky a 75 ml vlažnej vody. Všetko riadne vymiešame dohladka a misu s kváskom dáme do igelitovej tašky. Necháme do rána vykvasiť pri izbovej teplote. Tak 7 - 10 hodín.
- 2
Ráno zamiesime cesto. Miesiť môžeme ručne, alebo v robote s hákom na miesenie cesta. Do misy z robota dáme ako prvý kvások, potom ostatné ingrediencie okrem soli a mlieka. Vlažné mlieko po zapnutí robota lejeme do misy po častiach a sledujeme konzistenciu cesta. Cesto by malo byť tuhšie. Miesime ho až do hladka tak, aby sa nechytalo na misu. Misu uzavrieme do igelitovej tašky a necháme odpočívať pri izbovej teplote pol hodiny. Potom do cesta zapracujeme soľ a necháme cesto odpočívať ďalšie 2 hodiny pri izbovej teplote, uzavreté v igelitovej taške.
- 3
Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku.
- 4
Zapneme rúru na 230°C - 250°C . Cesto rozdelíme na 9 rovnakých častí tak, aby jedna mala 90 - 100g. A každú rozvaľkáme na tenko asi tak 2 mm.
- 5
Uložíme na plech.
- 6
Akonáhle sa rúra vyhreje, vložím do nej plech. Pečieme 7 - 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem milá @Jack , aj tebe prajem všetko dobré do nového roka. Ako si na tom s kváskom ? Akurát som sušila. Pošlem ti ?
Ďakujem veľmi pekne milá @Terinka55 :)
Milá @Haji , presne ako píšeš, ešte chutnú náplň a je to ! Večer sa mi už nechcelo riešiť túto vec, lebo ja tam potrebujem mäsko a na to nebol čas :) Ďakujem ♥
Milá @Monty469 , som napiekla a dala do mrazáka. Akurát jeden som urobila na večeru, ale len taký so zeleninou, šunkou, syrom, vajíčkom a dressingom. Chýbalo mi tam grilované mäso :D Keď budem potrebovať, tak vyberiem :) Vyskúšaj :)
Haha, klidně bych i bez masíčka - třeba jen tvaroh s cibulí, kořením, např. www.labuznik.cz/recept/rozhuda-tvarohova-pomazanka-2/...
- rozhudu mám ráda. V mrazáku bude pita chlebík v pohotovosti.
Moja predstava je asi toto :D
Hlavne že sa vydaril :)
Ďakujem :) Vieš, že tu by mi to mäso chýbalo :)
Jejda, tak to je o hooóódně lepší představa - vlastně realizace! Krásné, chutné a voňavé foto, jsi šikulka! Krásný Tříkrálový večer, Simonko!!
Ale niee, to len predstava :D Realizácia bude niekedy cez týždeň :)
Ďakujem......domáce budú isto lepšie chutiť :)
Ďakujem milá @Staja :)
Ďakujem za milý komentárik :) Budem rada ak vyskúšaš.
Ďakujem veľmi pekne. Je to taká rýchla a diétna náhrada za chlebík. Múku si môže zvoliť každý akú len chce. Ja osobne mám radšej ciabattu. Robievam ju štvorcového tvaru, jednu stranu narežem a naplním podľa chuti.
Milá Siisa.Môj kvások sa má fajn.Mám aj od sestry.Už pár pokusov bolo,ale nie všetky dopadli dobre.Vďaka mojej trucovitej rúre,alebo mojej neznalosti nastaviť teplotu(plyn),ale po porade so ségrou som to akosi nakopla.A podaril sa mi krásny chlebík...Dnes som si ich zas prikrmila,takže mám ďalšie dve dietky"Feriho a Dorotku".Feri je kvások od sestry.Je super rýchly,Dorotka taký leňoch,ale nevadí,nabudúce bude makať ona.Veď nech sa ukáže čo vie.Že?..Ale inak ďakujem za opýtanie,si zlatá.Veď napokon ty si ma nakopla.Pekný víkendík.♡
S kváskovaním je to tak. Raz sa darí a potom zasa nie. Aspoň teda na začiatku, ale keď človek vytrvá, prídu úspechy a tie človeka vždy nakopnú isť dalej a vydržať. Držím teda palčeky, nech sa len a len darí. Aj tebe pekný víkend. ♥
Ďakujem :) Určite to chce dobrú náplň ! Chlebík je len to čo drží všetky tie dobroty pokope :)
Katka, múku si do cesta môžeš dať akú chceš podľa chuti, funguje to s hocijakou, ja som vyskúšala asi všetky. Veľmi sa teším, že recept na knedľu slúži :) Ja to tiež tak robievam. Keď robím knedľu, urobím aj buchty. Ďakujem veľmi pekne za milý komentár :)
Áno, mne to teda chutí, ale dôležité je chutne to naplniť :)