Mäsová roláda
Mäsová roláda

Mäsová roláda v lístkovom ceste

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 13. júla 2022
Mäsová roláda v lístkovom ceste
Foto: Kulinární studio MAFRA
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g chladené
300 g mleté
300 g mleté
2 ks
6 vetvičiek (čerstvý)
2 ks
3 ks
3 strúčiky
100 g
4 hrste (na posypanie cesta)
1 ks (na potretie)
 (na posypanie dosky)




Postup

  1. 1

    Mleté mäso vložíme do misky, pridáme vajce, soľ, čierne korenie, posypeme lístkami majoránu, ktoré sme otrhali zo stonky, a vypracujeme pevnú hmotu. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a pretlačený cesnak.

  2. 2

    Pečeň očistíme, nakrájame na malé kúsky, pridáme k mäsovej zmesi a dobre premiešame.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme strúhankou, rozložíme naň mäsovú zmes, zrolujeme a konce zahneme naspodok.

  4. 4

    Roládu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, potrieme žĺtkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Ku koncu pečenia pridáme k roláde cherry paradajky a necháme opiecť. Hotovú roládu necháme vychladnúť a nakrájame ju na plátky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia