Mäsová roláda v lístkovom ceste
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 13. júla 2022
mesačník Varecha, 13. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g chladené |
|
300 g mleté |
|
300 g mleté |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
6 vetvičiek (čerstvý) |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
100 g |
|
4 hrste (na posypanie cesta) |
|
1 ks (na potretie) |
|
|
|
(na posypanie dosky) |
|
Postup
-
1
Mleté mäso vložíme do misky, pridáme vajce, soľ, čierne korenie, posypeme lístkami majoránu, ktoré sme otrhali zo stonky, a vypracujeme pevnú hmotu. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a pretlačený cesnak.
- 2
Pečeň očistíme, nakrájame na malé kúsky, pridáme k mäsovej zmesi a dobre premiešame.
- 3
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme strúhankou, rozložíme naň mäsovú zmes, zrolujeme a konce zahneme naspodok.
- 4
Roládu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, potrieme žĺtkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Ku koncu pečenia pridáme k roláde cherry paradajky a necháme opiecť. Hotovú roládu necháme vychladnúť a nakrájame ju na plátky.
Tiež mäsová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu