Portugalská polievka
Túto polievku ma naučila variť sestra môjho dedka, ktorá ako 17 ročná v roku 1917 sama...
Vyprážaná sekaná
Toto jedlo si možno budú pamäť staršie generácie možno aj mladšie. Túto sekanú sme jedli, ...
Zemiaky s cuketou
Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ......
Crêpes podľa Julie Child
Do misky vlejeme mlieko a vodu, pridáme vajíčka a štipku soli. Pridáme preosiatu múku a...
Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...
Cícerové halušky bez múky
Vynikajúce, zdravé halušky, ktoré si môžete dať nasladko alebo naslano! Sú bez múky, pretože...
Jelenie stehno pod prikrývkou
Divá zver je považovaná za luxusnejšiu pochúťku, pretože sa na trhu vyskytuje len v určenom období...
Párance nasladko s makom a naslano s tvarohom
V tomto videu sa dozviete ako pripraviť párance, jednoduché univerzálne cestoviny, ktoré môžete podávať nasladko...
Korenené mäso na kyslo
Toto mäsom robím z bravčového alebo hovädzieho mäsa, obe varianty nám chutia. Rovnako ho robím...
Plnené kuracie prsia na šťave s ryžou
Jednoduché a výborné jedlo vhodné na obed, alebo na večeru. Takto pripravené kuracie prsia budú určite chutiť celej vašej rodine....
Haruľa na plechu s kapustovou omáčkou
Keď že začalo už pôstne obdobie , v našej rodine to znamená, že sa varia...
Pečené udené koleno na kapuste v pomalom hrnci
Keďže je tu v rámci pôstu sezóna pečených kolien, dovolím si pridať jeden recept, tentoraz...
Cibuľovo-zemiaková polievka
Tip na rýchlu teplú večeru... najmä pre tých, čo majú radi cibuľu s cibuľou.
Pomaly pečený močing so šampiňónmi
Keď sa povie močing, najčastejšie je spojený s gulášom, ale prečo nespraviť tento fantastický kus...
Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...
Kura na kapuste
Chcem sa s Vami podeliť o tento recept tak, ako ho už veľmi dlho robím ja,...
Begova čorba
Kuracia polievka trochu inak. Tradičné jedlo z Bosny a Hercegoviny, ktoré prišlo na Balkán spolu...
Rýchla jaternicová kaša
Ochladilo sa a zatúžili sme po jaternicovej kaši, už nie je práve zabíjačkové obdobie, ale...
Zapečené zemiaky plnené šampiňónmi preliate šafránovo-kokosovou omáčkou
Jeden z mojich výmyslov na rastlinný deň. Dobrotka, len sa tak po nej zaprášilo :-D
Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom
Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso, mleté čierne...
Fazuľový guláš
V Turčianskom kraji, priamo v Sučanoch, ľudia-rodáci kedysi dávno dostali prezývku fazuliari. A tento...
Jednoduché cestoviny s tuniakom
Kedze velmi rada varim cestoviny vacsinou s vlastnych vymyslov rozhodla som sa tu jeden pridat. Vyskusajte...
Doma údené bravčové pliecko
K Veľkej noci som chcel vyrobiť domácu šunku, aj preto, že terajším "moderným"...
Berberská kuracinka
... ako som tak pobehoval po internete, lebo nie som odborník na Marockú kuchyňu (ešte pred...
Hokkaido tekvica zapekaná so syrom
Priznám sa, že tekvicu (akúkoľvek) veľmi nemusím, ale zasa mám veľmi rada syr typu Niva....
Klasický špenát alebo špenátový prívarok
Chutné, veľmi jednoduché a rýchle jedlo....
Kuracie mäso s cestovinami
Ja milujem cestoviny, priateľ mäso. Tento recept je takým kompromisom medzi našimi chuťami a obaja...
Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou....
Detvianska nátura
Výborná polievočka-alebo gulášik? Tento recept som dostala od jedného šéf kuchára - boli sme na rodinnej oslave...
Hubové rizoto
Správne pripravené rizoto by malo byť vláčne a krémovité, keď sa naloží na tanier musí sa...
Kapustová polievka mojej svokry (Lahana çorbası)
Veľmi chutná a sýta polievka z čerstvej kapusty a opraženého mäsa. Stačí k nej len kúsok...
Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips
Vyskúšal som ako nedeľný obed, rezne sú mäkké a šťavnaté, či už vyprážané na oleji...