
Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou
Máme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich...

Tuniakové placky - rýchle a chutné
Dnes som na večeru improvizovala - musím povedať, že s úspechom:)

Liptovské šúľky s bryndzou
Starodávne jedlo od tety Palušky z Liptova. Na poliatie sa používala iba bryndza a maslo, ...

Šalát z čerstvého špenátu
Konečne niečo v záhrade narástlo a blato preschlo. Špenátové lístky už lákajú, tiež reďkovky a...

Hovädzie plátky na hubách Šráca z Košíc
Dostal som sa k nádherným 6 ks hovädzieho „Oko okrúhleho steak-u“. Dokonca za cenu pre „prdôcha“...

Králik na kapuste
Mal som dva pekné kúsky z králika tak som ich spravil na čerstvej kapuste.

Vyprážané kuracie prsia v kukuričnej krupici
Dnešný pozdný obed. kuracie prsia som najprv namočila v smotanovo-vajcovej hmote a potom obalila v kukuričnej...

Pečené kuracie stehná marinované - Печени Пилешки Бутчета
Kuracie stehná upečené do chrumkava, s prípravou však treba začať deň vopred. Na druhý deň...

Morčacie mäso so syrovou omáčkou
Potrebovala som vymyslieť niečo nové, nakoľko som mala pocit, že varím dookola stále to isté....

Tuniakový šalát
Komerčný recept<br /> Výborný tuniakový šalát vás zasýti bez výčitiek svedomia počas leta, no môžete si ho...

Guľky s dynamitom
Toto je recept z bohom zabudnutého kraja , kde som vyrastala a strávila svoju...

Cestoviny s tekvicou a syrom
Dnes som varila fantastické cestoviny s tekvicou a syrom vrele odporúčam.

Pikantné dolné kuracie stehná
Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie...

Gratinované zemiaky
Toto jedlo som prvý krát jedla v ďalekej Indonézii. Trochu dlhšie sa pečie a preto ma...

Smotanové stehná
Pôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10, kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča. Ja...

Ravioli di casa
Do múky rozbijeme dve celé vajíčka, a dva žĺtky. Osolíme, pridáme olej, a...

Kuracie prsia na cesnaku
Inspiracia: http://blogchef. net/chicken-in-garlic-sauce-recipe/

Podsitnianske kapustníky
Recept na kapustníky som získala z knihy Slovenský rok . V receptári kniha ponúka originálne recepty...

Kysnutá haruľa v pekáči
Listovala som v Medzinárodnej kuchárke a našla som tento recept. Pravdaže, recept na haruľu poznám,...

Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký rezeň, ktorý obalíme v...

Kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch
Tak som sa rozhodla pripraviť jednoduché jedlo, no trošku na iný spôsob, ako je klasika...

Kuracie placky so syrom
Jednoduché a ideálne víkendové jedlo, na ktoré za pár minút zmiešate všetky suroviny a opečiete na...

Bravčové závitky plnené kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku bez kosti som mala v chladničke. Uvažovala som, čo z nej pripravím...

Kačacie stehná pečené s cesnakom a šalátom zo sudovej kapusty
Pečená kačacinka je delikatesa, pripravila som k nej šalát plný vitamínov...

Lahodné pečené karé
Ide o karé, naporcované, namarinované, opečené a upečené v rúre. Príloha zemiaky a...

Bravčové rezne zapekané s mliekom
Občas sa oplatí "surfovať "aj vo vlastných písankách. Našla som tam aj tento recept, ktorý...

Pomaly dusené hovädzie lýtko
Mama mojej kamarátky z mladosti zvykla často dusiť hovädzie predné s mrkvou a hráškom v rúre...

Kuracie závitky s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je nielen dobrý na jarnú očistu, ale je aj skvelý na prípravu rôznych šalátov,...

Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive
Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som vytiahla...

Kuracie prsia v omáčke z čerstvých paradajok
Cibuľu nakrájanú na kocky orestujeme spolu s nasekaným cesnakom na oleji. Pridáme kr. cukor a všetko...

Doma údené bravčové pliecko
K Veľkej noci som chcel vyrobiť domácu šunku, aj preto, že terajším "moderným"...

Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....

Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...