Kuracie prsia so syrovou omáčkou

tanulienka - fotkatanulienka, 5. júna 2012

Tento recept som pripravila na základe môjho a priateľovho hladu :)

6-8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
3 strúčiky
1 ks
100 g
150 g
100 g
1 téglik
200 ml
2 lyžice
2 lyžice
1 konzerva , hrášok, mrkva (trio)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si nakrájame na drobno, len údený syr si nastrúhame na drobno. Najprv dáme na panvicu smažiť slaninku na sucho, tá nám pustí šťavu. Do tej potom dáme kuracie prsia, ktoré sme si nakrájali, osolili, okorenili, poliali sójovou omáčkou a pokvapkali olejom. Všetko spolu pečieme, kým nám mäsko nepustí šťavu. Šťavu zlejeme do hrnca a panvicu odstavíme, prikryjeme, aby nám mäsko nevychladlo.

  2. 2

    Do hrnca s výpekom nasypeme postupne pór, cibuľu a cesnak na koniec. Osolíme, okoreníme, chvíľu pražíme a potom pridáme konzervu so zeleninou, ktorú sme si precedili. Premiešame a varíme len vo vlastnej šťave. Pridám mäso so slaninkou, premiešame.

  3. 3

    Medzitým na ďalšej panvici pripravíme omáčku. Z másla a múky si spravíme zásmažku, chvíľu necháme variť, kým nám nezačne peniť. Potom postupne pridávame mlieko, môžme si ho zohriať. Zoberieme si metličku a zásmažku v mlieku pekne do hladka vymiešame, aby sme nemali hrudky v omáčke. Pridáme smotanu, aby sme to nemali veľmi husté, lebo pridáme ešte syr, tak to potom zhustne. Samozrejme tento základ osolíme, okoreníme čiernym, bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Necháme prevrieť, potom postupne pridáme plesnivý syr a údený syr. Omáčka hustne, stále ju miešame metličkou, aby bola hladká, kým sa syry nerozpustia úplne.

  4. 4

    Omáčku vlejeme do hrnca s mäsom a zeleninou, premiešame, podľa potreby ešte dolejeme mlieko, ak by bola veľmi hustá. Toto jedlo podávam s ryžou alebo s cestovinami.

  5. 5

    Prajem dobrú chuť! Niekomu sa možno zdá, že je to zložité, ale je to troška náročné len na prípravu, je to veľmi jednoduché a veľmi chutné jedlo, ja som to zvládla za pol hodinku aj s prípravou. Pozor na soľ, soľte veľmi opatrne, omáčka bude mať chuť zo zeleniny a z mäsa. Z tohto množstva vám vyjde tak pre 3-4 osoby na 2 dni, alebo pre 6-8 osôb na jeden.

Diskusia k receptu

fialka49
Tanulienka, v postupe pridávaš plesnivý syr, ten vyhoď, použi plesňový! (viem, je to iba preklep, ale aj tak....).
Syrové omáčky sú vynikajúce, sú často v našej strave.
baya94
presne toto varime s ockom uz od nepamati... akurat to vsetko robime v jednej panvici, pripadne v hrnci ak je toho viac... :) a pridavame este aj bambino a mliekoa muku nedavame :) mozu do toho ist kludne aj huby... da sa to pekne obmienat :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia