Pečené králičie stehná na tymiane špikované údenou slaninou a cesnakom fotorecept
Foto: pusta
Môj priateľ teraz zabil viac králikov, tak som upiekla králičie stehná, pretože majú veľmi jemné a chudé mäsíčko, husto som ich prešpikovala údenou slaninou Zobraziť celý popisMôj priateľ teraz zabil viac králikov, tak som upiekla králičie stehná, pretože majú veľmi jemné a chudé mäsíčko, husto som ich prešpikovala údenou slaninou a cesnakom, posypala tymiánom, položila som ich na údenú slaninu a lôžko z cibule, pridala som husaciu masť, zvyšok nespotrebovaných surovín, podliala trochou vody a upiekla pekne do červena. Na stôl som dala nádherne voňavé a veľmi chutné králičie stehná, ktoré som podávala so zemiakovou kašou.
porcie
príprava
na 180/200 °C
Postup
-
1
Králičie stehná som umyla a poriadne osušila papierovou utierkou.
-
2
Pokrájala som domácu údenú slaninu na hranolky, časť som nechala v celku. Hranolky údenej slaniny som dala na 15 minút do mrazáku, aby som mohla ľahšie špikovať králičie stehná.
-
3
Zatiaľ som očistila cesnak a pokrájala som ho tiež na hranolky.
-
4
Pomocou úzkej čepele ostrého noža som v mäsku spravila hlbšie otvory, do ktorých som vsunula hranolky údenej slaninky a...
-
5
...hranolky cesnaku.
-
6
Husto prešpikované králičie stehná som vložila do pekáča a ...
-
7
...z každej strany som ich osolila morskou soľou a nechala som ich odpočívať asi 2 hodiny, aby soľ prešla mäsíčkom.
-
8
Pod každé stehno som položila plátok domácej údenej slaniny a...
-
9
...celý pekáč som vyplnila plátkami pokrájanej cibule na tenké mesiačiky, na takto vytvorené lôžko som položila pripravené králičie stehná,...
-
10
...pridala som zvyšok nespotrebovanej údenej slaniny, cesnaku a králičie stehná som posypala tymiánom.
-
11
Pridala som husaciu masť, podliala vodou, prikryla alobalom a vložila som ich piecť do trúby.
-
12
Piekla som ich zakryté v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 90 minút za občasného prelievania výpekom.
-
13
Odstránila som alobal, zvýšila som teplotu trúby na 200 stupňov a dopiekla pekne do červena a do mäkka - asi 15 minút. Celá kuchyňa počas pečenia nádherne rozvoniavala cesnakom, údenou slaninkou a tymiánom.
-
14
Upečené králičie stehná som podávala so zemiakovou kašou, ktorú som prelilala úžasne chutným výpekom.
-
15
ešte jeden pohľad z blízka na krásne vypečené voňavé králičie stehno s úžasnou chuťou použitých surovín. Každý dostal ako bonus k tomuto vynikajúcemu šťavnatému a mäkkučkému králičiemu stehnu ešte do chrumkava upečený plátok údenej slaninky. Králičie mäsko je jemnučké a chudučké, preto sa dá vynikajúco a rôzne ochutiť na tisíc spôsobov podobne ako kuracie mäsko, zemiaková kaša bola vylepšená chutným výpekom, pečenou údenou slaninkou,pečeným cesnakom a pečenou cibuľou.
vy ste ich niečím dopovali-že prežili-aby sa potom v peci smažili..??:-))
výborné mäsko je to..každý-kto raz ochutnal-na celý život vie to..
..ja vôbec nechcem veľa-stačí mať takéhoto "zajačieho" priateľa...:-)))
aj môj priateľ tvrdí, že viem, po čom "kapú muchy" :D :D :D
na začiatku to tak nebolo, to boli tantalovské muky, ked som u neho varila, ako šéfkuchárovi som mu musela ukázať aj to, či som správne pokrájala cibuľu :-) bola som učeň-mučeň, ale teraz ma už pustí variť samostatne a má rád moju kuchyňu a miluje moju fantáziu, mimoriadne mu odo mňa chutí :P aj toto veľmi pochválil...
tak mu vyváram a vypekám samé dobroty, najmä domáce preferujeme :-)))))
dakujem ti za úžasné hodnotenie.
presne o to ide, údená slaninka nedovolí, aby sa to úžasne chutné jemné mäsíčko vysušilo, dobre ho premastí a ešte aj vynikajúco ochutí :P
dakujem za 5*****
dakujem za pochvalu a uloženie do kk
ty si môj človek :-)
dakujem.
aj naša zlatá borka /pes - fenka z fajty Vipeta/ sa olizovala až za ušami spolu s nami, :D aj ona kúsok dostala
verím, že aj ty budeš mať králika a poteší ma, ak vyskúšaš :-))))
dakujem za krásne uznanie
u môjho priateľa v žiadnom prípade akéhokoľvek chovu jednoducho dopping nikdy neprichádza do úvahy!!!...čo ťa to vôbec napadlo za otázku???
všetko sa chová a pestuje v Bio kvalite.
zásadne preferujeme domáce suroviny, nie umeliny a to v ničom.
nie v peci, len v obyčajnej trúbe som piekla králičie stehná.
je to vynikajúce mäsko, pravdu máš.
a verím, že nájdeš si aj ty dobrého priateľa :-) držím ti palce!!!
dakujem.
skús na budúce pridať aj tymián, sú úžasne voňavé potom a je to iný, vyšší chuťový level :P
dakujem ti za pochvalu.
som rada, že sa ti páči moja úprava králičích stehien a že si si receptík dala do kk, veľmi ma poteší, ak vyskúšaš.
ja som tvoje rp vyskúšala a veľmi chutili, môžem len odporučiť :-))))
dakujem za ocenenie i 5*****
som rada, že spravíš podľa mňa :-)
dakujem ti.
dakujem ti za krásnu pochvalu i 5*****
pravdou je, že počas fotenia som mala oveľa menej denného svetla ako inokedy, bolo dosť zamračené vtedy.
a pravdou je aj to, že fotiť neviem :-(
dúfam však, že aj to sa ešte naučím.
dakujem ti za milé povzbudenie.
dakujem.
aj skromnejšieho kritika, ktorý nepasie tak pažravo - pardon, s takou chuťou len po chybách výlučne len tejto jedinej autorky, všakže? :-)
skús pridať svoj vlastný skromnejší recept :-)
už sa teším a držím ti palce!
budem veľmi rada, ak spravíš a pevne verím, že časom aj králičie mäsko sa ti iste pošťastí:-)
dakujem za pochvalu.
to zatváranie a otváranie očí je treba nechať na toho-ktorého, kto sa ako chce vyjadriť - nemyslíš?
ja ti v žiadnom prípade tvoj názor o mne neberiem, ani nijako nevyvraciam :-)
dakujem ti.
si skvelý a hlavne veľmi milý a empatický, že ma tak povzbudzuješ. :-)
dakujem ti z celého srdca.
prajem ti krásny večer!
Keďže Varecha je portál o varení, navrhujem ukončiť osobnú diskusiu a rozísť sa v pokojnom duchu.
nemusia sa ti páčiť moje recepty, každý máme iný vkus na chuť a prípravu.
nemusí sa ti páčiť ani môj spôsob podania, je to jednoducho môj štýl a každému sa páči niečo iné.
len by som naozaj rada videla aj tvoj recept, nielen tvoju kritiku či diskusie. nič v zlom.
nemusíš mať obavy - ak sa mi bude páčiť, určite pochválim.
ak nie, nevyjadrím sa a pozriem si taký, ktorý ma osloví.
prajem ti pohodový večer.