Zapekaná brokolica so zemiakmi
Brokolicu rozoberieme na ružičky, premyjeme vodou. Ružičky brokolice si dáme variť do vriacej vody na...
Kuracie závitky s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je nielen dobrý na jarnú očistu, ale je aj skvelý na prípravu rôznych šalátov,...
Umučená panenka
Určitě nepohrdnete svátečním jídlem třeba na Silvestra. Je to opravdu lahůdka . Inspirovala mne paní...
Kuracie fašírky
Kuracie prsia si pomelieme aj s cesnakom, cibuľkou a pridáme všetky koreniny aj namočený rohlík v...
Teľacie rebierka/ ostrokyslé
Recept aj pre tých, čo neradi ohryzaju kosti. Masko sa po opečení totiž samé z...
Prešporské šnicle
Tento historický recept je z knihy Petera Ševčoviča "Z kuchyne starého Prešporka". Recept se mi líbil,...
Zapekané morčacie prsia podľa Alčinky
Mäso si umyjeme, osušíme, nasolíme, zľahka okoreníme. Uložíme do pekáčika. Créme Fraiche rozrobíme s mliekom, aby vznikla...
Frkacúle zo zemiakového cesta
Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.
Teľacie na víne a koreňovej zelenine
V mojej rodine mäso konzumujeme len výnimočne, ale keď už, tak sa snažím, aby...
Bryndzový posúch
Ďalší recept z knihy Slovenský rok . Recept pochádza z Oravy . Nie je náročný...
Švajčiarske zapekané zemiaky
Kedysi dávno keď som poblúdil vo Švajčiarskych Alpách, mi toto spravil chatár na večeru.
Gruľovniky z východu
Rozhodla som sa napísať recept, ktorý mi pripomína detstvo. Sú zo zemiakového, cesta takže po...
Jelení rezeň na maďarský spôsob
Z dobre odležaného jelenieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme,...
Polievka Luteránska procesia
Luteránska procesia je výdatná sviatočná polievka, pripravovaná na výnimočné udalosti. V tomto videu nám Blanka...
Křupavý bramborový koláč s cibulí a rozmarýnem
Potkala jsem na italských stránkách... a protože mám brambory moc ráda, vyzkoušela jsem. Velice...
Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke
V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke...
Dusená kapusta s údeným bravčovým mäsom
Opäť som chcel byť „šporovlivý“ a v AJ markete som kúpil hotové mrazené zemiakové knedle (na Slovácku známe ako chlupaté knedlíky, alebo tiež blbóni)....
Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...
Sobotňajšia cibuľová polievka
Môj ocko má rád také tie naše slovenské jedlá. Dnes len tak poznamenal že by mu...
Bravčová plnená sekaná
Toto jedlo je bombastické a na plnenie sa dajú použiť rôzne suroviny, syr, klobása, ...
Lokša s husacou pečeňou a kapustou
Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej...
Plnené kuracie prsia na šťave s ryžou
Jednoduché a výborné jedlo vhodné na obed, alebo na večeru. Takto pripravené kuracie prsia budú určite chutiť celej vašej rodine....
Vyprážané dubákové hlavičky
Milí varechári, včera bol sviatok a ja som bola zase v hore na hríboch ...
Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou
Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja.....
Fašírky so smotanou a šťuchanými zemiakmi s mladou cibuľkou
Mala som chuť na šťuchané zemiaky. Spravila som ich k fašírke.
Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.
Penne s dubákovou omáčkou
Zbožňujem hríby , musím ich mať aspoň raz do týždňa. Tento recept milujem! Raz som jedla...
Hráškové rizoto s krevetami
Opäť jeden môj obľúbený recept na rizoto. Pôvodný som získala od Oliviera, ale stále...
Teľacie pliecko marinované v Chardonnay, tymiane a rozmaríne
Milujem pohodlné sviatočné varenie, túto úžasnú delikatessu sme mali na obed na Nový rok 2015, ...
Parádna Čína
recept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme...
Králik na kapuste
Mal som dva pekné kúsky z králika tak som ich spravil na čerstvej kapuste.