Polesniky robievala moja babka na sporaku a k tomu domace mlieko.Moje detstvo na ktore nikdy nezabudnem.
Postup
-
1
Nastruhane surové zemiaky posolime pridame hladku muku vajičko zamiešame a pečieme na litinovej doske,ja mam plynovy sporák.Opečieme po oboch stranách,do hlbokeho taniera dáme kuštek másla položime opečeny polesnik a znovu maslo a opakujeme. Polesniky mačame v rostopenom masle a zapijame mliečkom. Dobru chut.
aj ja ich viem urobiť, ale od babky - upečené na "šporheľu" - boli supeeer najlepšie :-) pomastené domácim maslom od kravy Maliny a s domácim robeným kyslým mliečkom :-) ..... mala som svoju maličkú detskú ale originál drevenú múteničku.... tie malé hrudôčky masielka v kyslom mlieku !!!! to bola lahôdka !!!
moja mamina tiež tieto polesniky robieva, ale potom hromží, že dom treba pol dňa vetrať......... :-)
mojim doma to už tak nechutí, asi že som ich nenaučila..... ale ľúbia polesnik na plechu.... robievam na takom starom - ktorý mi mama dávno-dávno, keď som sa vydávala, kúpila od nejakého starého pána - majstra - na trhu v Čadci............. je to taký istý plech, aký mala moja stará mať.... staručký, ale ešte funguje..... a veru si takýto polesnik už viacero ľudí odo mňa vypýtalo urobiť....
sú to veru neopakovateľné jedlá..... dobré...... také, ako boli naše kysucké "babky" :-)