Tvarohové šišky fotorecept
Pre fašiangové obdobie sú typické šišky, no a u nás taktiež nesmú chýbať. Tieto nie sú kysnuté, a preto s ich prípravou nie je Zobraziť celý popisPre fašiangové obdobie sú typické šišky, no a u nás taktiež nesmú chýbať. Tieto nie sú kysnuté, a preto s ich prípravou nie je veľa práce a sú chutné.
príprava
Suroviny
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| 3 PL |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g (mäkké) |
|
| Na vyprážanie: | |
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zakryté necháme aspoň 15 minút oddychovať.
-
2
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na 1 cm a povykrajujeme kolieska. V strede každého vykrojíme menšie koliesko.
-
3
Vysmažíme v oleji z oboch strán.
-
4
Šišky vyložíme na papierovú utierku, ktorá vsaje prebytočný olej.
-
5
Hotové posypeme práškovým cukrom.









Dakujem.