Tvarohové šišky
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 18. februára 2019
Tvarohové šišky (fotorecept)
Foto: ancicka

Pre fašiangové obdobie sú typické šišky, no a u nás taktiež nesmú chýbať. Tieto nie sú kysnuté, a preto s ich prípravou nie je veľa práce a sú chutné.

25 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
1 ČL
1 PL
štipka
2 ks
3 PL
z 1/2 citróna
1 bal.
100 g (mäkké)
Na vyprážanie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zakryté necháme aspoň 15 minút oddychovať.

    Tvarohové šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na 1 cm a povykrajujeme kolieska. V strede každého vykrojíme menšie koliesko.

    Tvarohové šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vysmažíme v oleji z oboch strán.

    Tvarohové šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šišky vyložíme na papierovú utierku, ktorá vsaje prebytočný olej.

    Tvarohové šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové posypeme práškovým cukrom.

    Tvarohové šišky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: