Postup
-
1
Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené papriky, osolíme, okoreníme a dusíme.
- 2
Keď sú aj papriky polomäkké, pridáme ošúpané nadrobno nakrájané paradajky. Opäť krátko podusíme a nakoniec pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, zalejeme 100 ml vody a rozvaríme.
- 3
Fliačky uvaríme podľa návodu. Keď sa v panvici rozvaria aj zemiaky, odstavíme ju a všetko roztlačíme na zemiakovú kašu.
- 4
Nakoniec fl iačky zmiešame s pastou, ktorá nám vznikla v panvici a podľa potreby ešte osolíme a okoreníme.
- 5
Podávame s niečím kyslým, napríklad baraními rohmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu