Krevety s pikantnou paradajkovou omáčkou a fetou
Yannis Fanoyrakis
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 12. júla 2010
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 12. júla 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na malé kocky. Čili papričku nakrájame na malé kúsky. Do rozohriateho olivového oleja pridáme roztlačený cesnak v oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu a čili papričku. Pridáme krevety a opražíme.
- 2
Posypeme petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme. Pridáme dl bieleho vína, a po chvíľke aj paradajkový pretlak. Nakoniec prilejeme dl vody. Dusíme spolu asi pätnásť minút, kým omáčka nezhustne.
- 3
Nakoniec pridáme syr feta a chvíľu povaríme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou s čerstvým chrumkavým bielym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale ukladám do kk:)
včera som na večeru robila krevetky na cesnakovom masle, k vínku:), a vypraženú jalapeňo plnenú syrom...
@sjuz ako robíš tie plnené jalapeňo,syn mi práve doniesol krásne žltooranžové a rozmýšlam čo s nimi.Samotné som ešte nerobila-dajú sa zjesť?Netreba hasičov?