Kváskové lokše
U nás doma veľmi obľúbená príloha hlavne ku kačacine. Na prípravu využijete zvyšný kvások z chladničky....
Palacinky trochu inak
Tento recept ma naučil môj priateľ. Je to trošku piplačka, no je to veľmi jednoduchý...
Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...
Domáce kelové fliačky s údenou slaninkou
Zažiadali sa nám domáce cestoviny. Zostalo mi niečo kelu, tak som to skombinovala a pridala...
Fašírky z fialovej strakatej (maslovej) fazule
Chutné fašírky na leto v záhradke, v tieni stromov...
Skoro talianská pizza Margherita
Túto pizzu minule na TV Paprika piekol nejaký talianský šéfkuchár. Keď som ju videla neoodolala som...
Refried beans - opražená fazuľová kaša
Chcela som pripraviť jedlo, ktoré malo medzi ingredienciami uvedené refried beans. Vygooglila som, uvarila...
Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to...
Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...
Vaječný rezeň
Vajcia rozšľaháme, pridáme strúhanku a syr, soľ, petržlenovú vňať a vymiešame redšie cesto, ...
Šampiňónovo-smotanová omáčka
Túto omáčku voláme aj ako "nepravá sviečková". Je rýchla, výborná a chutná.
Vejce v hnízdech
Čím různější masa ve směsi, tím chuťově jiné. Přidávám i slaninu, melu si maso...
Zapekané cestoviny s fazuľkou
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme a vložíme do pekáča. Na drobné kocky...
Spaghetti alle cozze - Spaghetti so slávkami
Toto jedlo patri medzi najoblubenejsie v Taliansku.
Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
Mladá jahňacina
Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a...
Strapačky z fialových zemiakov s červenou kapustou
Poviete: Prinesieš mi zopár tých fialových zemiakov prosííím? A on prinesie kilo a pol, takže tvoríme...
Švédske slimáky so šafranom
Vybrala som zo svojho archívu, kedysi dávno som našla tento úžasný recept v jednom časopise a...
Dusený pór
Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to...
Penne s trojakými paradajkami
Tieto penne sú jednoznačne najmä pre tých, ktorí sa paradajok neboja : siahol som po krájaných,...
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu...
Palacinky s višňovou omáčkou
Z mlieka, vajec, soli a múky ručným šľahačom vypracujeme riedke cesto a necháme ho aspoň 20 minút stáť....
Husacie prsia na villánskej kadarke
Husacie prsia osolíme, okoreníme, prešpikujeme slaninou a opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán asi...
Kuracie prsia s dresingom Tisíc ostrovov
Rezne nasolíme a okoreníme grilkorením a na hlbšej panvici poopekáme z kždej strany po 2-3 min...
Zapečené papriky plněné tvarůžky
Tvarůžky, cibuli a špekáček nakrájíme, přidáme hořčici a lžičku oleje. Promícháme.
Pizza rezne z rúry
Kuracie prsia umyjeme, necháme odkvapkať a každé na 5 miestach nakrojíme. Osolíme, okoreníme a...
Kapustnica s bravčovinou
Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu, poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme pretlak a...
Cícerovo-quinoové karí
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.
Výborná čína
Toto jídlo je už dlouho oblíbené v naší rodině, mají ho rádi všichni. Já osobně nejraději...
Prírodné rezne talianske
Očistené bravčové stehno narežeme na rezne, opečieme sprudka na oleji a preložíme na tanier. Do oleja dáme...