Kuracie závitky s hubovou omáčkou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 25. septembra 2010
Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept)
Foto: evusik

Jednoduché a rýchle jedlo pripravené v parnom hrnci. Tieto závitky robím rada a často, hlavne preto, že sú vždy iné, podľa toho čo mám Zobraziť celý popisJednoduché a rýchle jedlo pripravené v parnom hrnci. Tieto závitky robím rada a často, hlavne preto, že sú vždy iné, podľa toho čo mám v chladničke a čo "schovám" dnu. Tentoraz som robila celkom jednoduché, pretože hubová omáčka je chuťovo veľmi výrazná.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
4 ks
Hubová omáčka:




Postup

  1. 1

    kuracie mäso narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, na vrch položíme plátky šunky a pásik sterilizovanej kápie.

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomocou fólie zavinieme. Konce zaviažeme aby pri parení šťava ostala dnu.

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý plát dáme šunku a vajcia na tvrdo. Zavinieme.

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do parného hrnca dáme zemiaky a kuracie závitky. Paríme cca 20 minút.

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si pripravíme omáčku. Cibuľku speníme, pridáme huby, podlejeme vodou, osolíme a prikryté dusíme.

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sú huby udusené, rozmixujeme ich....

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a pridáme sladkú smotanu, kto chce môže pridať malú lyžičku hladkej múky na zahustenie. Ochutnáme ak treba osolíme a okoreníme. Nie mnoho, aby sme nepotlačili chuť hríbov.

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Závitky nakrájame na kolieska a podávame....

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    so zemiakovou kašou

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    alebo so zemiakovými pusinkami, ktoré si pripravíme tak, že na plech kladieme malé kopčeky zemiakovej kaše, do ktorej sme pridali trochu hladkej múky a dáme zapiecť.

    Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jerica
@evusik Budem musieť ísť k očnému , skoro mi vypadlo oko . postupuješ u mňa medzi kúzelníkov !!
1x ivy3
enerrgizer
vždy keď vidím tvoje krásne rolády, tak mám chuť kúpiť si parný hrniec...krásny recept aj fotky
palokuchki
@evusik tvoje zavitky vyzeraju velmi pekne. Este som nikdy nevidela ich pripravovat na pare ako si ich robila ty. Tiez hubova omacka rozmixovana je pre mna novinka. Velmi dobry napad.
elisticka
@evu šik to vyzerá výborne!!!!a moj parny hrniec akosi som na neho zabudla aspon ho oprášim:-)))a urobím toto krásne papkaníčko už sa mi zbiehaju slinky .....ukladám
kucharecka123
a omáčka je kde, tú nevidím, alebo zle vidím....
inak to vyskúšam aj ja, vďaka vyzerá to sú..uper.
remcula
kucharecka123, mrkni na předposlední talíř, je tam!! Já jsem tak ráda, že je tady recept z parního hrnce, taky jsem ho před časem vyhrála a snažím se něco i vymyslet sama, ale tohle je fakt krása!! To se opravdu udělá v té fólii?
evusik
@remcula vedľa hlavného obrázka vpravu sú Tagy a celkom posledný je "Na pare" klikni tam a ukážu sa ti recepty robené v paráku, mám tam ešte nejaké recepty, napr. ryby ale aj iné rolády, skús sa tam popozerať. Ja v paráku robím veľmi často a rada. Fólia je super vec, vyskúšaj a uvidíš, mne sa s tým robí oveľa lepšie (a hlavne výsledok je krajší) ako s alobalom. Pravda kto nemá parák musí to zabaliť do alobalu alebo previazať motúzom, ale výsledok už nemusí byť taký pekný.
@kuchare čka tá omáčka tam je, len ona je úplne bledá tak ju na obrázku zle vidieť, ale je aj na tanieri aj v omáčniku (obr.č.9)
jarkulienka
Vyzerá to byť a iste aj je fantastické! Supééér. Už som robila - ale nie na pare, len som varila, takého závitky so špenátom, k Veľkej noci. Toto iste vyskúšam!
evusik
@jarkulienka aj ja robím so špenátom a tie patria k najobľúbenejším a tento rok som mala prvý krát nasadený špenát na záhrade takže o to lepšie boli. Ak nemáš parák môžeš ich samozrejme spraviť klasicky v trúbe, alebo v hrnci z vodou a rolády daj na mriežku na ktorej sa paria knedle :-)
bozulka
@evusik , čo už dodať-ja si na hrniec spomeniem keď vidím tvoje recepty.Potom ho pár krát použijem a zase zabudnem,pritom ho mám stále na linke aby bol poruke.Tá folia je tá čo ju predávajú ako potravinová?Tiež ma nenapadlo v tom pariť.Ách tak letitá...Ďakujem za recept aj návod.
ketty3811
waw,to vyzerá perfektne.Síce nemám parný hrniec,ale určite vyskúšam.
martina34
perfektné, už nech sú vianoce a ježiško mi prinesie parný hrniec
evusik
@martinka a už si napísala ježiškovi čo chceš pod stromček? aby si to mala isté :-)
gittka
@evusik ,tvoja recepty z paráku nemajú chybu.další do zbierky.vyskušam.neni málo tých 20min.?
evusik
@gittka ďakujem, pochvala vždy poteší :-)))))) tých 20 min. mám odskúšané, za tú dobu sa spravia zemiaky a mäso záleží od veľkosti, hrúbky a množstva mäsa v nádobe.... kuracie mäso potrebuje veľmi krátky čas, ale výhoda varenia v pare vo všeobecnosti je, že mäso sa nevysušuje a je krásne šťavnaté :-)
martina34
@evusik , Ježiško prišiel skôr ako som mu stihla napísať, skúšala som už minulý víkend v hrnci robiť zeleninku a kuracie stehná, všetkým chutilo. Dnes idem skúsiť roládky podľa teba, no chcem sa ťa spýtať, či sa dá aj knedľa v tomto hrnci urobiť. Alebo aj buchty na pare? Nemám na teba iný kontakt, mohla by si mi dať vedieť ešte dnes ak je to možné?
evusik
@martina super , dúfam že sa ti bude dariť a že pribudne ďaľšia varecháčka, ktorá bude pridávať recepty z paráku. Mne dochádza fantázia a už robí furt to isté, knedľu samozrejme robím, pozri tu:
 varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-maso-rajcinovou-omacko...
recept môžeš samozrejme použiť vlastný, aj buchty na pare, aj keď tie ja nerobím odkedy s nami deti nebývajú, môj muž neľúbi a ja nemusím :-)
tak nech sa ti darí a teším sa na tvoje recepty :-))))
martina34
ďakujem, asi som vtedy tvoj receptík na knedle prehliadla, idem na to :-)
nelinka5551
Dnes som si kúpila parný hrniec a hned som aj vyskúšala tento váš recept a bolo to vynikajúce mnam teším sa ked budem skušat dalšie vaše recepty :)
evusik
@nelinka5551 som rada, že pribudla ďaľšia varecháčka s parákom, ja som totiž veľký fanúšik, ale to si asi zistila s mojich receptov... tak nech tebe a tvojej rodinke chutí... na Vareche je veľa dobrých receptov z parného hrnca :-)
vallerry
no musim si kupit parný hrniec je tu mnoho skvelých receptov a toto je jeden z nich skúsim zdravšie variť uvidíme ale určite dakujem za recepty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia