Foto: evusik
Jednoduché a rýchle jedlo pripravené v parnom hrnci. Tieto závitky robím rada a často, hlavne preto, že sú vždy iné, podľa toho čo mám Zobraziť celý popisJednoduché a rýchle jedlo pripravené v parnom hrnci. Tieto závitky robím rada a často, hlavne preto, že sú vždy iné, podľa toho čo mám v chladničke a čo "schovám" dnu. Tentoraz som robila celkom jednoduché, pretože hubová omáčka je chuťovo veľmi výrazná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
kuracie mäso narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, na vrch položíme plátky šunky a pásik sterilizovanej kápie.
-
2
Pomocou fólie zavinieme. Konce zaviažeme aby pri parení šťava ostala dnu.
-
3
Na druhý plát dáme šunku a vajcia na tvrdo. Zavinieme.
-
4
Do parného hrnca dáme zemiaky a kuracie závitky. Paríme cca 20 minút.
-
5
Medzitým si pripravíme omáčku. Cibuľku speníme, pridáme huby, podlejeme vodou, osolíme a prikryté dusíme.
-
6
Keď sú huby udusené, rozmixujeme ich....
-
7
a pridáme sladkú smotanu, kto chce môže pridať malú lyžičku hladkej múky na zahustenie. Ochutnáme ak treba osolíme a okoreníme. Nie mnoho, aby sme nepotlačili chuť hríbov.
-
8
Závitky nakrájame na kolieska a podávame....
-
9
so zemiakovou kašou
-
10
alebo so zemiakovými pusinkami, ktoré si pripravíme tak, že na plech kladieme malé kopčeky zemiakovej kaše, do ktorej sme pridali trochu hladkej múky a dáme zapiecť.
inak to vyskúšam aj ja, vďaka vyzerá to sú..uper.
@kuchare čka tá omáčka tam je, len ona je úplne bledá tak ju na obrázku zle vidieť, ale je aj na tanieri aj v omáčniku (obr.č.9)
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-maso-rajcinovou-omacko...
recept môžeš samozrejme použiť vlastný, aj buchty na pare, aj keď tie ja nerobím odkedy s nami deti nebývajú, môj muž neľúbi a ja nemusím :-)
tak nech sa ti darí a teším sa na tvoje recepty :-))))