Podbitá fazuľa s kyslou kapustou a údeným kolenom
Toto bola moja naobľúbenejšia polievka asi tak od 15 do 25 rokov a dodnes ostala jednou z najobľúbenejších. A nech vás nemýli, že niektoré Zobraziť celý popisToto bola moja naobľúbenejšia polievka asi tak od 15 do 25 rokov a dodnes ostala jednou z najobľúbenejších. A nech vás nemýli, že niektoré ingrediencie sa naoko spolu bijú. Výsledok je super. Upozornenie: Tento recept nemá nič spoločné s racionálnou výživou! ;)
porcií
Postup
- 
                                                    1
                                                    Fazuľu aspoň dve hodiny pred varením namočíme do studenej vody. 
- 2
Koleno dáme uvariť , kým sa neoddeľuje od kosti. Potom ho vyberieme, necháme trochu vychladnúť, aby nebolo horúce a nakrájame ho na malé kúsky. 
- 3
Do vody, v ktorej sa varilo koleno dáme variť fazuľu a kyslú kapustu a okoreníme bobkovým listom a čiernym korením. Keď fazuľa zmäkne, vrátime do polievky mäso a dochutíme soľou, ak je to potrebné, keďže kapusta a údené koleno sú slané. 
- 4
V mlieku si rozmiešame múku. Postupne do mlieka pridávame trochu polievky, aby sa teploty vyrovnali a aby sa mlieko nezrazilo. Zátrepku vlejeme do polievky a privedieme ju za neustáleho miešania do varu. Po celý čas udržiavame mierny plameň. Päť minút povaríme a odstavíme. Ešte chvíľu miešame. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu