Pečený losos s kôprom

tinca - fotkatinca, 16. mája 2010
Pečený losos s kôprom
Foto: tinca

Keďže som vodné znamenie, tak mám rada aj rybičky. No a z nich najviac lososa a kapra. Dnes som toho prvého mala k obedu.

2-3
porcie
25 minút
príprava
45/7-9 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
Príloha:
1 kg
3/4 L

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé umyjeme a osušíme filety lososa, pokvapkáme citrónovou šťavou a kým urobíme ostatné, necháme odležať. Očistíme si zemiaky, pokrájame na koliečka o hrúbke cca 0,5 cm a dáme ich predvariť do osoleného mlieka,cca na 10 minút. Medzitým si vymastíme pekáčik a naskladáme do ňho precedené zemiaky. Každú vrstvu mierne posolíme, okoreníme korením 4-farieb a posypeme rascou. Na vrch obložíme plátkami masla a dáme do rúry piecť pri 180 st.C.

  2. 2

    Potom si pripravíme filet lososa osušíme, posolíme, okoreníme korením na ryby a trošku aj korenie 4 farieb a posypeme nasekaným kôprom. Skotrolujeme zemiačky, keď začínajú chytať kôrku a mäknúť pridáme na pekáč filety lososa,ktoré tiež obložíme plátkom masla. Pozor stačí im 7-9 minút, aby sa losos nevysušil a zostal šťavnatý. Spoločne dopečieme. Kôpor som použila mrazený, keďže čerstvý nie je.

  3. 3

    No a aby bol obed kompletný, tak bol k tomu ľadový šalát.

    Pečený losos s kôprom - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tinca - ja som tiež ryba:) - a tak isto mám veľmi rada rybky. Tvoj recept vyzerá veľmi chutne, lososa môžem...a kôpor tiež. Škoda len, že kôpor si doma môžem jesť len ja sama...
ja síce ryba nie som zato o to viac môžem ryby a lososa zvlášť...výborný recept..a tie zemiačky..mňam
sjuz,výhoda je, že každý filet môžeš urobiť ináč na jednom pekáči,tak tí čo nemajú radi, urob len s korením a s maslom .Alexdidi, odvtedy čo mi to jedna skvelá kuchárka poradila, robím zemiaky len tak ako sú v postupe,preto som ich uviedla a sú ďaleko lepšie ako klasika. Najmä tá chrumka akú chytia.