Foto: tinca
Keďže som vodné znamenie, tak mám rada aj rybičky. No a z nich najviac lososa a kapra. Dnes som toho prvého mala k Zobraziť celý popisKeďže som vodné znamenie, tak mám rada aj rybičky. No a z nich najviac lososa a kapra. Dnes som toho prvého mala k obedu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé umyjeme a osušíme filety lososa, pokvapkáme citrónovou šťavou a kým urobíme ostatné, necháme odležať. Očistíme si zemiaky, pokrájame na koliečka o hrúbke cca 0,5 cm a dáme ich predvariť do osoleného mlieka,cca na 10 minút. Medzitým si vymastíme pekáčik a naskladáme do ňho precedené zemiaky. Každú vrstvu mierne posolíme, okoreníme korením 4-farieb a posypeme rascou. Na vrch obložíme plátkami masla a dáme do rúry piecť pri 180 st.C.
- 2
Potom si pripravíme filet lososa osušíme, posolíme, okoreníme korením na ryby a trošku aj korenie 4 farieb a posypeme nasekaným kôprom. Skotrolujeme zemiačky, keď začínajú chytať kôrku a mäknúť pridáme na pekáč filety lososa,ktoré tiež obložíme plátkom masla. Pozor stačí im 7-9 minút, aby sa losos nevysušil a zostal šťavnatý. Spoločne dopečieme. Kôpor som použila mrazený, keďže čerstvý nie je.
- 3
No a aby bol obed kompletný, tak bol k tomu ľadový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyborne spolu chutia.