Pečená krkovička s ryžou

izabella929 - fotkaizabella929, 14. decembra 2011

Staré dobré osvedčené recepty..Chutný nedeľný obed

2
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
150 g
1 ks
2 strúčiky
štipka
štipka
 podľa chuti
štipka
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjem, osuším. Pripravím si na panvicu masť a na tejto masti opečiem mäsko zo všetkých strán.Pripravím si malý pekáč, zapnem trúbu a predpečenú krkovičku vložím do trúby, polejem výpekom, osolím, posypem rascou, korením, červenou paprikou a zakryjem pekáč alobalom.Počas pečenia, podlievam vodou a výpekom. Pred dopečením odoberiem alobal a mäsko ešte opečiem do chrumkava.Kým sa mäsko pečie, uvarím si ryzu.Umyjem ju , dám do rajnice trošku oleja , ryžu orestujem a podlejem horúcou vodou.Dochutím ju soľou a mletým korením.Na pečené mäsko, ešte pred dopečením pokrájam cesnak.Na taniere ukladám kôpky ryže, k nej upečenú šťavnatú krkovičku.Ako oblohu som podávala cukinovú čalamádu s dubáčikovými hlávkami na kyslo.

Diskusia k receptu

orchidea
Pečenú krkovičku s ryžou som ešte nepripravovala, musím to vyskúšať, to mäsko je krásne a páči sa mi, že je recept jednoduchý.
tatranocka
Sused prevádzkuje závodnú jedáleň a prijme vás do zamestnania,ak z tohto množstva surovín nakŕmite štyroch ľudí.300gr. krkovičky je 180gr. upečeného mäsa a 150gr. ryže je 300gr. varenej ryže t j. 2 porcie.Ako máme podľa tohto receptu variť ?
izabella929
orchidea, asi som mala byť číňanka, lebo by som jedla najradšej ryžu s ryžou....veľmi ju máme radi..)
evanaaa
U nás nie je nezvyčajné pečené mäso s ryžou, môj muž skôr odmietal k tomu zemiaky až som ho presvedčila, že aj zemiaky môžu ísť k pečenému, mali sme v nedeľu, ale pliecko a bôčik, no ako hovorí @Tatranocka , spieklo sa to na malú hrudku, nebolo toho veľa a to som mala vyše kila pliecka a asi 800g -vý bôčik.
izabella929
evanaaa je pravda, že sa to zpečie, ale my sme iba dvaja...a jeme málo...viem, kde je chlap, ten potrebuje veľký kus mäska..aj príloha je potrebná väčšia...u nás mäso iba v nedeľu varíme..v pracovné dni, iba rôzne prívarky,cestoviny s čím by som chlapa asi nepotešila..
izabella929
tatranočka, ja nevarím v jedálni a nemusím dodržiať normy na tanieri..upravte si repcept podľa toho, koľko vám chutí...je tam možno preklep v počte, opravím..ale skutočne nemusíme mať na tanieri 15 dg mäsa..je rozdiel variť pre väčšiu rodinu a je rozdiel variť pre dvoch, z toho jedno dieťa..
hubata
Už som to písala niekde pri receptoch a bránila @Izabellu929 , lebo ona si doma chová prasiatko a domáce mäso je iné ako to napichané mäso zo supermarketov. To sa vám úplne stratí, ale ak @Izabella929 použije na ten istý recept domáce mäso tak na tanieri je do čoho kúsnuť. Tiež chodím kupovať mäso z domácich zabíjačiek a je to diametrálne odlišné mäso čo do kvality a to už nehovorím o chuti.
Ešte k tomuto receptu: veľmi sa mi páčil začiatok prípravy ryže citujem: "umyjem ryžu .....". Len si všimnite koľko kuchárok začína recept "vysypem ryžu ......" teda bez umytia. A ja vtedy odchádzam od receptu.

U nás na Záhorí sa ryža dávala aj k rezňom - ale s kopou šalátu, takže pre mňa to nie je neobvyklá kombinácia a nechýbajú mi k pečenej krkovičke zemiaky. Je to chutná klasika.
izabella929
hubata díky, jedine ty si ma pochopila..) som šťastná, že tu si...nie preto, že stojíš pri mne a iným to vadí, ale preto, že vieš porovnať neporovnatelné...a toto je to, čo ma bolelo, že mi neverili niektorí..a ryžu treba poriadne umyť, dovtedy ju umývam, kým voda v miske, v ktorej ju umývam nie je čistá ako krištál...a keď na zabíjačku umýva m do jaterníc, tiež musí byť krásne čistá...
havino
ja v robote bežne jedávam pečenu krkovičku s ryžou, poliata ja šťavou urobenou z výpeku, ja to mam velmi rada,aj ked priznám doma som pečenu krkovičku ešte s ryžou nerobila, je to velmi chutné jedlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia