Vyprážané filety z kapra, podrobný návod na filetovanie rýb fotorecept
Možno niektorí poznáte tento spôsob filetovania rýb, nie je to nič zložité a výsledok stojí za to. Klasický spôsob vyprážania podkovičiek z kapra asi Zobraziť celý popisMožno niektorí poznáte tento spôsob filetovania rýb, nie je to nič zložité a výsledok stojí za to. Klasický spôsob vyprážania podkovičiek z kapra asi využíva väčšina, ideme na filetovanie...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Podarilo sa mi uloviť kapra, bol menší, ale radosť bola veľká. Zabil a očistil som ho. K filetovaniu potrebujeme veľmi ostrý nôž, ja som použil svoj vykosťovací, s dlhou úzkou čepeľou. Z ryby som odrezal hlavu, chvost aj plutvy a odstránil vnútornosti, dobre som ju umyl. Začíname rezom vedeným popri chrbtovej kosti smerom od hlavy a vedieme ho tesne pozdĺž chrbtice, kopírujúc krivky chrbtice. Druhou rukou pridržiavame odrezané mäso, nerobíme hlboký rez.   
- 
                                                    2
                                                    Ďalej postupujeme tak, že si oddeľujeme mäso od kostí malými, úplne pri kostiach vedenými plochými rezmi   
- 
                                                    3
                                                    Oddelíme jeden bok ryby, pokračujeme druhým bokom tak isto, od chrbtovej kosti smerom k bruchu. Na oddelenej časti sa nám ukáže akýsi trojuholník, ktorý odrežeme, vzniknú dva pláty filé. Urobíme tak aj s druhým odrezaným bokom.   
- 
                                                    4
                                                    Tu vidieť oddelený trup a filety, na pravej strane je jeden bok rozdelený na trojuholník a zvyšok filetu sa narezáva priečne až po kožu.   
- 
                                                    5
                                                    Narezanie filetu priečne až po kožu sa robí kvôli kostiam, takto sa porežú a nemusíme mať obavy. Zárezy robíme asi vo vzdialenosti 4mm a iba na hrubšej (obdĺžnikovej) časti filetu. Takto je mäso pripravené na tepelnú úpravu alebo k zamrazeniu.   
- 
                                                    6
                                                    Trup ryby použijeme na rybaciu polievku, počkáme, kým sa nazbiera viac trupov, pridáme aj kúsky iných rýb, prípadne hlavy a uvaríme vynikajúce halászlé, recept tiež pridám na to svoje. Filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme v trojobale a vypražíme na horúcom oleji. Manželka upiekla zemiaky v rúre a pripravila limenézu podľa receptu od @mijaita, dala do nej čerstvý kôpor. Veľmi sa hodila k tejto pochúťke. Prajem vám úspešné filetovanie a dobrú chuť:-)   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


veru by som si dala :-)
super úprava a perfektne popísané celé. 5*
Pekný úvodný recept, vitaj na vareche a nech sa Ti darí :)