
Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...

Rýchly obed alebo čo chladnička dala
Keďže som mala pred skúškou, potrebovala som uvariť obed, ktorý by bol hotový rýchlo, ...

Guláš z kuracích žalúdkov a húb václaviek
Když jsem před pár dny zavařovala václavky do sádla, jedna sklenička mi nechytla, tak jsem...

Pečená hliva ustricová
Hlivu očistíme nakrájame na drobno, pridáme cesnak ošúpaný a prekrojený na polku, na krúžky nakrájanú cibulu,...

Zapečená syrová špargľa
Tak toto je moja špargľová prvotina... až doteraz som mala pred touto zeleninou rešpekt... ako mňam keď...

Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou
Shitake hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej 15 minút, potom ich pokrájame na...

Sušené dubáky na zimu
Dnes poobede ma syn prekvapil. Priniesol mi zopár dubákov. Tak som sa im potešila a...

Pražené bedle
K tomuto receptu ma inšpiroval @angast, za co mu dakujem. V stredu aj v piatok...

Karfiolové fašírky
Karfiol rozobrať a uvariť v slanej vode. Po uvarení nechať vychladnúť

Hlivový perkelt s mäsom
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil...

Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie
Možno sa budete diviť, že v tejto dobe mrazov a snehu uvádzam, také jedlo, ako je hubová...

Smažené houby
Všechny srdečně zdravíme. Jen se chci podělit o něco z nového domova. Jsme zase blízko...

Komprdárka
Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto...

Quinoa rizoto
Keďže na Slovensku sú teraz veľké horúčavy, je rozumné stráviť v kuchyni menej času pri varení,...

Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Bedľová pochúťka -jednohubka
Pochúťka preto, lebo sme mali len 2(slovom dve) Bedle jedlé. A chuť bola. Tak som...

Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme...

Polévka z vatovce obrovského (pýchavková) máslová
Nejjednodušší ale lahodná polévka sametové chutě.

Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....

Barborkin Quiche
Formu na quiche mame z dovolenky vo Francuzsku, a dnes som ju po prvykrat pouzila...

Zemiaky na kyslo so sladkokyslými hubami podľa Radox1
Išpirácia pre tých, čo majú radi sterilizované sladkokyslé huby. Odkedy @radox1 pridal recept na krémovú...

Zapekané mäso pod perinou
Milujem zapekacie misky, jedlo v nich urobené je geniálne preto, lebo v jednej nádobe máte...

Hubový pekáč
Tento recept mi pred pár dňami poslal kamarát od našich západnych bratov, zrejme je skopírovaný z...

Pečené plnené prepelice obalené domácou údenou slaninou
Môj priateľ mi daroval prepelice, rozmýšľala som ako ich pripravím. Počula som, že majú...

Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú
Tradičná chuť a žiadne mäso. Výborná sýta klasika aj pre vegetariánov.

Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).