Cuketovo-hubový paprikáš

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 6. septembra 2010

Keďže je sezóna na zber hríbov, chcem sa s Vami podeliť o jeden super rýchly receptík, ktorý som varila v nedeľu z čerstvo nazbieraných Zobraziť celý popisKeďže je sezóna na zber hríbov, chcem sa s Vami podeliť o jeden super rýchly receptík, ktorý som varila v nedeľu z čerstvo nazbieraných kuriatok.

15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cukentu olúpeme a nakrájame na kocky, osolíme a necháme 20 min postáť. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, zaprášime červenou paprikou. Pridáme kuriatka /môžu byť aj iné huby podľa chute/, dusíme 10 min, potom pridáme nakrájanú cuketu. /Môžete použiť aj baklažán/. Dusíme. Potom pridáme na kolieska nakrájanú čerstvú zelenú papriku. Dusíme do mäkka. Vodu na podliatie nepridávame, lebo hríby a baklažán obsahujú veľa vody. Prídáme paradajkový pretlak, osolíme, ochutíme korením a všetko spolu dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a podľa chuti šťavu s citróna.

    Cuketovo-hubový paprikáš - obrázok 1
  2. 2

    Maslové halušky: maslo, vajce, hl. múka, voda, soľ.

Diskusia k receptu

mamatata2
@Zabiatko66 práve si ma inšpirovala, dostali sme misku kuriatok a ostatné veci máme. Ďakujem za podrobný recept, dúfam, že sa mi podarí.
pisot
tiež mám kuriatka v chladničke,tak ich dneska použijem na paprikáš,cuketu mám tiež:-).Ďakujem za recept
zabiatko66
Milá redakcia, to som ani neverila, že vyhrám za tento recept kanvicu. Veľmi ma to potešilo a veľmi veľmi pekne ďakujem.
Prajem všetkým veľa chute do varenia.
paveljrk
Trocha pozde.Gratulujem!k výhre aj k receptu.Na huby chodím rád,tak určite vyskúšam.Ešte raz ,,GRATULUJEM"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia