Chorizo risotto á la KajusiQQ fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 29. januára 2013
Chorizo risotto á la KajusiQQ (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tento recept ma naučil moj talianský švagor:) a ja som si ho ešte troška pozmenila :)......

3
porcie
15 minút
príprava
45-55 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
200-300 g
1-2 ks rôzne farby
15 g
200 ml
1 ks bravčový,kurací,hovadzi
1 ks väčšia
100 g
 na posypanie
4-6 stručiky




Postup

  1. 1

    1.Cibuľu očistíme a nakrajame na male kusky. 2.Očistíme cesnak a nakrajame na male kusky. 3.Očistime papriku a nakrajame na uplne maičičke kusky. 4.Umyjeme šampiony a nakrájame na tenko 5.Chorizo olupeme ,rozštvrtíme a nakrajame na malilinke kusky. 6.Kuracie prsia umyjeme a narežeme na male kocky.(4-5 platkov no nemusia tam byť rizoto je už tak dosť sýté)

    Chorizo risotto á la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu nalejeme trocha olivového oleja a opražíme chorizo(kedže je na slovensku dosť ťažke a nie priliš lacne zohnať prave chorizo stačí nieaka dobrá klobáska no chorizo je chorizo:)

    Chorizo risotto á la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme kuracie prsia.(nemusia byť tento obrázok je tu ešte kedsom to robila druh krát samýa týeraz to robím už bez kuracieho maska pretože tak to chuti lepšie chute sa neprebijaju ale kto je veľk papač ten nech si kludne dá:))

    Chorizo risotto á la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme cibuľu ,cesnak a ryžu.

    Chorizo risotto á la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    To všetko zalejeme vodou.Pridáme šamiony a papriku+stock ale nemusi byť. Pridáme menší plátok masla a necháme dusiť. dusíme asi 20 minut a stále kontrolujeme či ešte netreba priliať vodičku:)

    Chorizo risotto á la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridáme smotanu a necháme dusiť:)

    Chorizo risotto á la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nezabudnime posypať syrom:) Prajem vam dobru chuť a naozaj vyskušajte:)...neoľutujete:).......kto ochutnal nepovedal vobec nič ine okrem toho že nech mu ešte pridám:)

    Chorizo risotto á la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sovka62
So smotanou som ešte ani nevidela, ale vyzerá to dobre. Tak vynechám šampiňóny, tie ja nemusím a vyskúšam.
kajusiqq
Je naozaj výborne naozaj radím vyskušať.....ale ak tam date obyčajnu ryžu nebude take ake ma byť:))).......
sneica
dobre ta svagor naucil ...:) paci sa mi tvoje rizoto a s tou smotanou to musi mat lahodnu chut....kk
evanaaa
A ja som si myslela, že stock je alkohol, koňak.....vidieť, že sa v tom nevyznám, ale tento výraz počujem prvý raz v súvislosti s vývarom.
A do toho rizota neprilievaš tekutinu postupne, ako to robia Taliani?
kajusiqq
Prepáčte tento recept tu už bol len nemal spracované fotky tak som ho skryla:)......tu je už vypracovaný:)........Vyskúšajte!:-* neoľutujete:)
radox1
do bodu 6 to je skor nejaka fuzia paelly,no potom smotana a eidam,hm.zeby spanielsky talian zijuci na slovensku?
kajusiqq
Nie Talianský Ír žijúci v Irsku :D ....ale je tam aj kusok mna:D
radox1
ok,preco nie,tie kombinacie sa nebiju,verim ze to chutí.
bambuch
od detsva milujem rizoto,krásny a chutnučký receptík je už uložený v KK...šikulka !!!
sracz
Zmena, aj v jedálničku, dobre padne milá a šikovná @kajusiqq - rizoto mám naozaj veľmi rád vo všetkých jeho variantoch, teda aj á la Italia, aj s chorizo_m, navariná i odskúšané, ale predsa len s našou domácou údenou klobásou (napr. od Marušky a Ďurka Davalovcov z Jarkovej v Paričove/TV), je najchutnejšie - teda aspoň pre mňa - nechcem nikoho uraziť, ani haniť jeho chute! Krásna práca, vážená slečna, len tak ďalej!
chutimi
@kajusiqq Ahoj. Par otázok na Teba:
1. S chorizom to je skor a la Espana nie? :)
2. Skusala si namiesto vyvaru a vody v tomto recepte aj vino?
3. Syr (chcelo by to myslim aspon pecorino) neprimiesavas nakoniec do celého hrnca aby to bola masa? Potom by mozno nebola potrebna ani smotana (aj ked ta to tu asi dost zjemnuje, takze ma opodstatnenie).
chutimi
sorry, za ten prvy bod,nevsimaj si to. To som spojil s dalsim receptom duplom po precitani prispevku od @sracz :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia