Foto: kajusiqq
Tento recept ma naučil moj talianský švagor:) a ja som si ho ešte troška pozmenila :)......
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
|
|
200-300 g |
|
1-2 ks rôzne farby |
|
15 g |
|
200 ml |
|
1 ks bravčový,kurací,hovadzi |
|
1 ks väčšia |
|
100 g |
|
na posypanie |
|
4-6 stručiky |
|
Postup
-
1
1.Cibuľu očistíme a nakrajame na male kusky. 2.Očistíme cesnak a nakrajame na male kusky. 3.Očistime papriku a nakrajame na uplne maičičke kusky. 4.Umyjeme šampiony a nakrájame na tenko 5.Chorizo olupeme ,rozštvrtíme a nakrajame na malilinke kusky. 6.Kuracie prsia umyjeme a narežeme na male kocky.(4-5 platkov no nemusia tam byť rizoto je už tak dosť sýté)
-
2
Na panvicu nalejeme trocha olivového oleja a opražíme chorizo(kedže je na slovensku dosť ťažke a nie priliš lacne zohnať prave chorizo stačí nieaka dobrá klobáska no chorizo je chorizo:)
-
3
Potom pridáme kuracie prsia.(nemusia byť tento obrázok je tu ešte kedsom to robila druh krát samýa týeraz to robím už bez kuracieho maska pretože tak to chuti lepšie chute sa neprebijaju ale kto je veľk papač ten nech si kludne dá:))
-
4
Pridáme cibuľu ,cesnak a ryžu.
-
5
To všetko zalejeme vodou.Pridáme šamiony a papriku+stock ale nemusi byť. Pridáme menší plátok masla a necháme dusiť. dusíme asi 20 minut a stále kontrolujeme či ešte netreba priliať vodičku:)
-
6
Nakoniec pridáme smotanu a necháme dusiť:)
-
7
Nezabudnime posypať syrom:) Prajem vam dobru chuť a naozaj vyskušajte:)...neoľutujete:).......kto ochutnal nepovedal vobec nič ine okrem toho že nech mu ešte pridám:)
A do toho rizota neprilievaš tekutinu postupne, ako to robia Taliani?
1. S chorizom to je skor a la Espana nie? :)
2. Skusala si namiesto vyvaru a vody v tomto recepte aj vino?
3. Syr (chcelo by to myslim aspon pecorino) neprimiesavas nakoniec do celého hrnca aby to bola masa? Potom by mozno nebola potrebna ani smotana (aj ked ta to tu asi dost zjemnuje, takze ma opodstatnenie).