Zapekané plnené zemiakové placky fotorecept
Foto: olinecka
Dobrota vhodná na obed či večeru.
príprava
Suroviny
Zemiakove cesto : | |
6-7 ks väčšie nastrúhane |
|
6-8 strúčikov |
|
podľa potreby |
|
|
|
3 ks |
|
podľa potreby (na vysmážanie) |
|
4-5 PL (opražená) |
|
Plnka šampiňónová: | |
1 konzerva (alebo čerstvé) |
|
1 konzerva |
|
3-4 PL |
|
1 ks väčšia |
|
1 kocka (250 ml) |
|
100-150 g strúhaný |
|
Postup
-
1
Nastrúhame zemiaky a pripravíme ostatné suroviny na zemiakové cesto.
-
2
Suroviny na plnku.
-
3
K nastrúhaným zemiakom pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán, vajíčka, opraženú slaninku, pretlačený cesnak, všetko premiešame.
-
4
Olej rozpálime na panvici, dáme zemiakové cesto a upečieme placky z oboch strán do zlatista. Pripravíme plnku. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji do sklovita, šampiňóny scedíme, pokrájame na malé kúsky pridáme k cibuľke, podlejeme vývarom zeleninovým asi 250 ml, dusíme 10 minút. Scedíme hrášok pridáme ku šampiňónom a dusíme ďalších 10 minút, necháme vychladnúť.
-
5
Upečené placky naplníme, zrolujeme a poukladáme do vymastenej zapekacej misy.
-
6
Posypeme nastrúhaným syrom, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 10-13 minút pokiaľ sa syr nerozpustí.
-
7
Po upečení, prajem dobrú chuť.
Veru, dobrota.
Ďakujem.
Ďakujem za komentár.
Naozaj, výborné.